Η ιστορία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ σε ένα σκίτσο

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ελλάδα: 70 χρόνια στο ΝΑΤΟ

(1952-2022)

Εορτάσθηκε, δεόντως και με τυμπανοκρουσίες από τις Ελληνικές Αρχές, πολιτικές και στρατιωτικές.

1952-2022:

1955: Διωγμός των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη. Εξαφάνιση Ελληνικού Στοιχείου

1967: Δικτατορία

1974: εισβολή Τούρκων στην Κύπρο: παράνομη κατοχή μέρους της Μεγαλονήσου

1996: Φιάσκο των Υμίων. Δημιουργία γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο από Τουρκία.

2022: Όξυνση επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας στην Ελλάδα. Απειλές εισβολής-Αμφισβήτηση Ελληνικής Κυριαρχίας των νησιών μας.

  • Χαρακτηριστική εικόνα της Νατοϊκής προστασίας δίνει ένα καταπληκτικό σκίτσο του μεγάλου μας Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ (21/2/22). Ο έφηβος 96αρης Μητρόπουλος γράφει με τα σκίτσα του ιστορία.

Βέβαια, και σωστά, θα με ρωτήσει κάποιος: τι μας λες ρε μπάρμπα; Αν είμαστε εκτός ΝΑΤΟ θα είμαστε καλύτερα; Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν έχω τις γνώσεις. Ας το ψάξουν κάποιες μεγάλες και σοφές κεφαλές που ομιλούν, ακατάπαυστα, για θέματα που “δεν καίνε”. Σώσον, Κύριε, τον Λαό σου μεν αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Στην αναμπουμπούλα ο Λύκος χαίρεται

  • Το ένα μάτι μας στον Βορά και το άλλο και τ’ αυτιά μας, στην Ανατολή.
    • Συνήλθε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για να εξετάσει την κατάσταση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το να βαφτίζεται το ΚΥΣ Εξωτερικών Αμυνας σε ΚΥΣ Εθνικής Ασφάλειας δεν σώζει την πραγματικότητα δηλαδή την ανυπαρξία ενός στιβαρού και ρεαλιστικά συγκροτημένου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Τι προσφέραν στο νυν συμβούλιο οι κ. Υπουργοί Εσωτερικών και Εμπ. Ναυτιλίας;
    • Κύριε Πρωθυπουργέ έχετε την τύχη να διαθέτετε μια ικανή και σώφρονα Στρατιωτική Ηγεσία. Διαθέσατε τους μέσα για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της Αμυντικής Ισχύος. Λεφτά υπάρχουν. Αναβάλατε παροχές, αναδρομικά, χρηματοδοτήσεις Ιδρυμάτων. Ελέγξατε τις αμοιβές και τα προνόμια παραγόντων της Εξουσίας.
    • Είμαστε μόνοι… Μια αξιόπιστη και πειστική αμυνα θα βοηθήσει την οικονομία να ανθίσει. .. Ας ευθυμήσουμε, δι΄ολίγον …

Ας ευθυμήσουμε, δι ολίγον…

  • Ο υπερδραστήριος ΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας γιος βουλευτή κι΄αυτός, πριν παραδώσει τον έλεγχο ευθύνης της ευημερούσας ΕΑΒ στον κ Αδωνι Γεωργιάδη απεφάσισε να συγκροτήσει Συμβούλιο Ακαδημαϊκών (!!!) για να μελετήσει την ανάπτυξη της Εταιρείας. Τα τρία χρόνια που διέρρευσαν ουδέν έτερον έπραξε ο κ. ΥΠΟΙΚ για να διασώσει την ασθενή εταιρεία.
  • Ο κ. Αδωνις (του Αδώνιδος), άμα τη παραλαβή της εταιρείας, απεφάσισε την αναδιοργάνωση της εταιρείας (ΣΣ προφανώς θα θέλει να βάλει δικούς του ανθρώπους στην διοίκηση). Ουδέν ανέφερε για την τύχη των C-130, C-27j,  Ε/Π S. PUMA κλπ. Παράλληλα δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι επικεφαλής της τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.
  • Ο έτερος της Τρόικας ΥΕΘΑ κ. Ν. Παναγιώτοπουλος, ο οποίος είναι και ο βασικός πελάτης της ΕΑΒ και έπρεπε EX OFICIO να διοικεί την εταιρεία, ουδέν εδήλωσε. Είναι ώρα ν΄ανακατεύεται με τελευταίες ιστορίες; Μα τα αεροσκάφη που δεν ίπταται είναι δικά σας κ. Υπουργέ…
  • Ο καθηγητής κ. Ι. Μαζης είναι έξαλλος με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, γράφει γνωστός ρεπόρτερ. Το δήλωσε καθαρά σε εκπομπή  του ΚΟΝΤΡΑ που τον φιλοξενεί μονίμως. Ο Πούτιν πληροφορήθηκε;
  • Καλά, τον Αυτιά κάλεσε ο κ. Πρωθυπουργός για να δώσει συνέντευξη; Είμαστε σοβαροί; δεν ήξερε, δεν ρώταγε;
  • Εντάξει, γιατί να το κρύψομε άλλωστε, η Εκκλησία, επαναλαμβάνω η εκκλησία και όχι η θρησκεία,  είναι εκτός των άλλων και μια Οικονομική επιχείρηση με κεφάλαια, ιδιοκτησίες, κληρονομιές κλπ. Με πληροφόρησαν από τα Καλάβρυτα ότι σε μια περιοχή υπάρχουν 7000 στρέμματα (κοινότητες Κουτσοχέρα, Περιστέρι, Χειμαδιό κα) που καλλιεργούνται από τους αγρότες εδώ και 100 χρόνια. Όταν πρόσφατα μερικοί δύσμοιροι αγρότες επιχείρησαν να πωλήσουν διαπίστωσαν ότι η περιουσία τους ανήκει στην Μονή Αγίου Θεοδώρου (Μητρόπολη Καλαβρύτων). Η έκταση αυτή είχε παραχωρηθεί στη Μονή με τουρκικό χρυσόβουλο, αναγνωρισμένο το 1934.
  • Έκπληκτοι οι αγρότες, ιδιοκτήτες τέλος πάντων, πληροφορήθηκαν ότι η Μονή ξεκίνησε τις διαδικασίες πώλησης με τιμή εκκίνησης 600Ε το στρέμμα.
  • Τι χρειάζεται το χρήμα η Μονή; για αγαθοεργίες; Υπάρχει μεγαλύτερη αγαθοεργία από τη διάθεση τους στους αγρότες;
  • Αυτά εν Ελλάδι το Σωτήριο έτος 2022. Γιατί δε λαμβάνει το βούρδουλα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος; Περιμένει να το κάνει ο των Καλαβρύτων; Α, ρε Τούρκοι που μας χρειάζονται με νέα χρυσόβουλα.

Μα τι λέτε κυρία αντιπρόεδρε;

  • Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Κ. Χάρις κατά την πρόσφατη συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έθεσε θέμα για καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης στην Ελλάδα!
  • Μα τι μας λέτε σεβαστή κ. Αντιπρόεδρε; Που το είδατε ή ακούσατε αυτό; Πρόκειται περί ψεύδους!.
  • Παρακάτω θα σας δώσω ένα παράδειγμα της ταχύτητας απονομής Δικαιοσύνης εν Ελλάδι, στον χώρο που άνθισε η ΑΙΔΩΣ, Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  • I Στο Μακεδονικό Ιστότοπο ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ (21/1/21) διαβάζω ένα κείμενο του ευπατρίδη Στρατηγού Τεθωρακισμένων κ. Νίκου Παπαγεωργίου: Κλήθηκα ως μάρτυς σε μία δίκη (Εφετείο Κακουργημάτων/29-10-21). Η υπόθεση αφορούσε σε εκδίκαση υπευθύνων για μίζα στα εξοπλιστικά το …2001 δηλαδή πριν 21 έτη! Κατηγορούμενοι: πολλοί αλλά ουδείς στο εδώλιο! Μάρτυρες: περί τους 30. Όταν η κ. Πρόεδρος εκφωνούσε τον κατάλογο μαρτύρων άκουγε: Απεβίωσε, απεδήμησε, ασθενής, κατάκοιτος.
  • Βασικός κατηγορούμενος: απών, ασθενεί, θα προσέλθει ν’ απολογηθεί (ΣΣ όταν ο κατηγορούμενος διέπραξε, αν διέπραξε το αδίκημα, θα το βρει η Δικαιοσύνη, ήταν 62 ετών, τώρα είναι 83 και ασθενής)
  • ΙΙ Συμπτωματικά, στην ίδια  δίκη ήμουν μάρτυρας κι΄εγώ. Το σκηνικό όπως το περιέγραψε ο κ. Παπαγεωργίου. Τα σέβη μου Στρατηγέ. Απλά συμπληρώνω.
  • Τρεις κυρίες  Εφέτες Δικαστές. Εισαγγελεύς άλλη. Αξιοπρεπείς και σοβαρές. Πολιτική Αγωγή – δημόσιο – τρεις.
  • Αντικείμενο δίκης: μιζοληψία για την αγορά αρμάτων LEO GR ( 1,72 δις).
  • Βασικός κατηγορούμενος: Τξχος εα, τ. Αναπληρωτής Γεν. Δ/ντης Εξοπλισμών. Ερωτήθηκα αν τα άρματα ήσαν καλά. Απάντησα ΝΑΙ αλλά υπερκοστολογημένα. Πρόσθεσα: δεν γνωρίζω αν ο. Κατηγορούμενος εισέπραξε, στην συγκεκριμένη περίπτωση τη μίζα και πόση, αλλά περιορίζομαι να δεχθώ τα όσα αυτός έχει ομολογήσει. Συμπλήρωσα: ο Τξχος είναι ο ΜΟΝΟΣ από τους κατηγορουμένους για αυτές τις “επιχειρήσεις” που έχει παραδεχθεί τις αρπαχτές και έχει επιστρέψει στο Δημόσιο  μέρος από τις εισπράξεις του! Άλλοι μιλούν για 21 εκ ευρώ, έτεροι για 15. Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Διευκρίνισα όμως: ο κατηγορούμενος ήταν στο ισόγειο της Εξουσίας. Στους πιο πάνω ορόφους ήταν ο Γεν. Δντης, ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός. Αν το ισόγειο εισπράττει “διόδια” 21εκ ευρώ, τι δόθηκε στους παραπάνω; Επαναλαμβάνω ότι όταν ο κ. Τξχος διέπραξε το αδίκημα ήταν 62 χρόνων . Σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, διάγει το 82η έτος της ηλικίας του και είναι ασθενής!
  • Η υπόθεση εκδικάζεται μετά από 20 έτη! Θυμίζει μυθιστόρημα του Δουμά: Οι τρεις σωματοφύλακες – μετά τα 20 έτη.  Προσθέτω: η Δικαιοσύνη, κ. Πρόεδρε, πρέπει να αναζητήσει τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος του κ. Τξχου. Αυτούς των ανωτέρων ορόφων που είχαν εξασφαλίσει το άδιωκτο με το κατάπτυστο άρθρο 86 του Συντάγματος και άλλους νόμους του σάπιου κατεστημένου. Τι επιδιώκει η αμαρτωλή συντεχνία των δραχματολατρών πολιτικών με το να σπρώχνει την απονομή Δικαιοσύνη στη λησμονιά; Την εξάλειψη της Υβρεως και της Αιδούς; Την επανεμφάνιση και τη συνέχιση νόμων της Εξουσίας με παράλληλη λεηλασία των Εξοπλισμών; Όταν έχεις εξασφαλισμένη την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ τα πάντα γίνονται.
  • Δεν γνωρίζω αν, τελικά, εκδόθηκε απόφαση ή η δίκη αναβλήθηκε. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

“Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, γι΄αυτό οι νέοι ποιητές λατρεύουν την Δροσίνη”

Ν. Γκάτσος (Παράλογα)

  • Αφού ο κ. Ε. Βενιζέλος, επί το λαϊκότερο ΒΕΝΙ, έκρουσε πολλάκις την θύρα Μητσοτάκη χωρίς αποτέλεσμα, στράφηκε με πάθος προς το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ , τον νεόκοπο κ. Ν. Ανδρουλάκη. Τον λιβανίζει, αμέσως και εμέσως, μήπως και καταφέρει να τον φιλοξενήσει σε εκλογική θέση στο επικρατείας ή ευρωβουλή. Μόνος του, χωρίς “βοηθητική” δεν τολμάει να εμφανιστεί γιατί θα φάει φούμο.
  • Γράφει ακατάληπτα άρθρα – ποταμούς, μιλάει ασταμάτητα επί παντός επιστητού και δεν έχει αντιληφθεί, ενώ νομίζει εαυτόν ως τον ευφυέστερο των Ελλήνων, ότι ως πολιτικός έχει τελειώσει. Έχει γράψει μια θολή ιστορία. Εξ άλλου ο πολιτικός κρίνεται με ότι πράττει και όχι με όσα τιτιβίζει, κατόπιν εορτής.  
  • Έχει, ως γνωστόν, ιδρύσει μια ομάδα προβληματισμού, όπως την λέει, τον e-κύκλο, όπου, κάθε τόσο μαζεύει μερικούς αφελείς και δίνουν λύσεις σε όλα τα προβλήματα του τόπου.
  • Τελευταία, όμως, έχει ξεφύγει. Δεν έχει έλεγχο εαυτού σε όσα λέει ο Ευάγγελος.
  • Την Τετάρτη 23/2 κάλεσε προς συζήτηση τον κ. Κάρταλη, Γ. Φλωρίδη, Νάσο Αλευρά. Γνωρίζω τους δύο τελευταίους. Αξιοπρεπείς πολιτικοί. Τι είπε ο Ευάγγελος; κρατηθείτε (αντιγράφω αυτολεξεί από σχόλιο εβδομαδιαίας εφημερίδας): “ το αντικείμενο της συζήτησης είχε να κάνει με το μοντέλο διαχείρισης κρίσεων που ακολουθήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Το …υπονοούμενο λοιπόν ήταν σαφές καθώς προφανώς έγινε σύγκριση της τότε επιτυχημένης διαχείρισης με τις αδυναμίες που επιδικνύει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Αδέρφια μου αλήτες κοράκια είναι δυνατόν να είναι στα καλά του ο ΒΕΝΙ; Ποιά ήταν η επιτυχημένη διαχείρηση των ΟΑ (υπεύθυνος ο ΒΕΝΙ). Το ότι έγινε ανεξέλεγκτο σκόρπισμα χρημάτων του Δημοσίου; Ότι τριπλασίαζαν το κόστος του έργου γιατί, δήθεν, άργησαν στην προκήρυξη, το ότι ουδεμία πρόνοια λήφθηκε για την τύχη των έργων που κατάντησαν ερείπια; Αυτή την επιτυχημένη διαχείριση επικαλείται ο ΒΕΝΙ; Ένα από τα χειρότερα ολισθήματα της Κυβέρνησης Σημίτη. Που μαζί με άλλα μας οδήγησαν στην πτώχευση.
  • Βέβαια την ρητορική ΒΕΝΙ διευκόλυνσει η ατιμωρησία. Αν κάποιος τον είχε καλέσει να καταθέσει για μερικές δαπάνες, τότε, ίσως σήμερα ο ΒΕΝΙ και άλλοι “ήρωες” της εποχής να σιωπούσαν.

Σκάνδαλο NOVARTIS II

  • Για να δούμε που το πάνε… Μήπως επιχειρείται να πάει μακρυά η βαλίτσα ώστε να παραγραφεί, όπως η λίστα Langarnd;
  • Πριν προχωρήσω και αν έχετε την απορία γιατί ανακατεύομαι σε αυτό το θέμα, θα σας εξηγήσω ότι ενώ μεμψιμερούμε ότι δεν έχουμε λεφτά για την άμυνα αφήνουμε να χαθεί ένα τεράστιο ποσό που θα προκύψει από την επιβολή προστίμου στην εταιρεία (το έχουν κάνει, ήδη, άλλες χώρες…) που μας καταλήστευσε.
  • Ιδού μερικά στοιχεία διασταυρωμένα, που μας δίνουν μια εικόνα των νωχελικών ενεργειών μας.
  • Οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης υπέβαλαν το αριθμό ΕΠ-Δ 214/24-10-2019 αίτημα δικαστική συνδρομής προς τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ που αφορούσε το πρώτο σκέλος της υπόθεσης “Νovartis” το οποίο διαβιβάστηκε από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Δικαιοσύνης στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στις 5/11/2019.
  • Η ανακρίτρια-αεροπαγίτης, κυρία Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία διερευνά τη σκευωρία σε βάρος των δέκα πολιτικών προσωπικοτήτων, υπέβαλε, με το που ορίστηκε ανακρίτρια, νεότερο αίτημα, δικαστικής συνδρομής προς τις δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ, το οποίο επίσης διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
  • Στις 12/11/2021 απέστειλε νέο, υπομνηστικό έγγραφο για την πορεία εκτέλεσης του αιτήματος δικαστικής συνδρομής.
  • Η ανακρίτρια Εγκλημάτων Διαφθοράς υπέβαλε άλλο αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ, το οποίο διαβιβάστηκε στις 6/9/2021 στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
  • Στις 19/1/2022 επίκουρη εισαγγελέας του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος υπέβαλε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Δικαστικές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνέχεια ευρωπαϊκής εντολής Έρευνας για τη Novartis.
  • Μούγκα, σιωπή από τα καλά παιδιά για τα κακά παιδιά.
  • Εντω μεταξύ το Υπ. Δικ. ΗΠΑ επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 347εκ$ για “αμνήστευση”των στελεχών της που είχαν κάνει τις “πονηρές επιχειρήσεις” στην Ελλάδα!
  • Εδώ τι γίνεται …Γιατί “πετάει την μπάλα έξω” ο ΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας; Μήπως επιδιώκεται παραγραφή όπως έγινε με την λίστα Langarnd του ΒΕΝΙ; που το πάει το “σύστημα”. Σας υπενθυμίζω, για να μη ξεχνιόμαστε, ότι οι εν ΗΠΑ οικονομικο-δικαστικοί, πριν επιβάλουν το πρόστιμο των 347 εκ$ στη NOVARTIS απεκάλυψαν ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ (sic). 
  • Εδώ με τη δίωξη της Εισαγγελέως κ. Ελένης Τουλουπάκη και της δημοσιογράφου κ. Γιάννας Παπαδάκου, καθαρίσαμε; ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ αναδείχθηκε σ΄αυτό το σκάνδαλο της καταλήστευσης των πολιτών; Περιμένετε να “μασήσουμε” ω Εξουσιαστές! Αιδώς!
  • Εν τω μεταξύ σε απολογία κλήθηκε η τ. Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ε. Τουλουπάκη, που και ως απλή ανακρίτρια είχε γράψει ιστορίες στην δίωξη λαμόγιων των Εξοπλισμών, πάσης βαθμίδας. Με τι την επιβαρύνουν; με σειρά αδικημάτων μεταξύ των οποίων κατάχρηση εξουσίας , παραβίαση καθηκόντων και συμμετοχή σε σύσταση συμμορίας (!). Είπαμε, επιστρέφουμε στην νομιμότητα, ‘όπως την καταλαβαίνει η Εξουσία. Οι κύριες Ράικου και Τουλουπάκη επεχείρησαν να την διαταράξουν. Καλά να πάθουν! 

ΚΙΝΑΛ: ερώτημα στη Βουλή για ΕΑΣ..

  • Δύο βετεράνοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ από τους γνωρίζοντες καλά, νομίζω, την κατάσταση των  Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) ρωτούν τον κ. ΥΕΘΑ για την διάθεση πιστώσεων από την εταιρεία σε διαφορά θέματα.
  • Καλά κάνουν αλλά τα προβλήματα της εταιρείας είναι διηνεκή, μετράνε δεκαετίες και για την κατάντια τους είναι υπόλογοι οι πάντες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Κλαίνε και οδύρονται, αγανακτούν και εκπλήσσονται πάνω σε μία οζούσα κατάσταση που την έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι .
  • Γιατί δεν προκαλούν μια γενική συζήτηση στη Βουλή όπου θα θέσουν τολμηρές και αποδεκτές λύσεις για να διασώσουν την εταιρία;
  • Εν τω μεταξύ, για να ευθυμήσομεν επ΄ολίγον στον ιστότοπο της εταιρείας διαβάζω: ΕΑΣ, αποτελούν μια από τις πιο φημισμένες εταιρείες στο χώρο, έχοντας αποκτήσει Διεθνή φήμη (sic)
  • Είναι να μην τρελαίνεται κανείς;

Εμπρός, για μια Ελλάδα Νέα

  • Η πορεία προς την επάνοδο στην κανονικότητα φθάνει, επιτέλους, στο τέλος της.
  • Δικαστές που ριψοκινδύνευσα στην δίωξη διαφθοράς διώκονται (πχ οι εφέτες κ. Ε. Ράικου και Ε. Τουλουπάκη), πρωταγωνιστές της ασυδοσίας πολιτικοί επανεμφανίζονται θρασύτατα, δημοσιογραφούν, στηρίζονται από ΜΜΕ, διάφορα λόμπι. Γνωστές φάτσες των προμηθειών έσκασαν μύτη και με τρόπο που ξέρουν επιχειρούν , ενίοτε το κατορθώνουν, να εισέλθουν στο χώρο.
  • Διαδικασίες καθιερωμένες με νόμους παρακάμπτονται.
  • Παρασκηνιακά τρωκτικά που έδρασαν επί ένδοξη εποχή 1996-2006 άρχισαν τα τατσι μιτσι-κοτσι και εμφανίζονται στους αρμόδιους χώρους.
  • Η ύβρις έχει καθιερωθεί πλέον ως αξία αφού φρόντισαν να εξαφανίσουν την ΝΕΜΕΣΙ. Όλα ελεύθερα. Υβριν χρη σβεννυται η πυρκαϊαν έλεγε κάποιος σοφός προγονός μας. Ποιος τον ακούει. Μπαρούτι στα μπατζάκια μας. 

Από συνέντευξη του κ ΥΕΘΑ (ΝΕΑ 29/1/22)

  • Επέλεξα ένα συγκεκριμένο απόσπασμα από το μακρύ κείμενο της συνέντευξης του κ. Ν. Παναγιωτόπουλου.

Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία εγκαταλείπει τη διπλωματία, δε τη συμφέρει να το κάνει αυτό. Είναι γεγονός όμως ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε έξαρση προκλητικών, επιθετικών και ευθέως προσβλητικών για η χώρα μας δηλώσεων, ιδίως δια στόματος του ομολόγου μου.

Θεωρώ ότι απευθύνονται κατά βάση στο εσωτερικό ακροατήριο, δεδομένων των εσωτερικών πολιτικών προβλημάτων της διακυβέρνησης Ερντογάν.

  • Σεβαστή, βέβαια, η άποψη του κ Υπουργού. Υπουργός είναι και, ασφαλώς, γνωρίζει περισσότερα από εμένα. Κάνουν λεκτικά καουμποϊλίκια οι κ. Ερντογάν και Ακάρ και τσαμπουκάδες κατά των Ελλήνων για να τρομάζουν τον Τουρκικό Λαό!!
  • Τα καταιγιστικά νέα που μας έρχονται από την Τουρκία που αφορούν στην έντονη διπλωματική δραστηριότητα του Τούρκου Προέδρου (επισκέψεις σε Αλβανία και Ουκρανία) και η αδιάκοπη παραγωγή επιθετικών, πολεμικών μέσων, κυρίως Ναυτικών και Αεροπορικών (τα ανέλυσα λεπτομερώς στο προηγούμενο) ιδιαίτερα αυτών που προορίζονται για δράση στο αιγαίο (φρεγάτες, DRONES, μίνι Υ/Β κα) είναι ψευδή και συγκινούν τον Τουρκικό λαό ; 
  • Νομίζω ότι πρέπει πλέον να αποφεύγουμε τον ισχυρισμό ότι οι έξαλλες δηλώσεις Ερντογά-Ακάρ-Τσαβούσογλου απευθύνονται στο εσωτερικό, καθησυχάζοντας έτσι τους Έλληνες πολίτες. Σε μας απευθύνονται ευθέως και σαφώς! 

Περνάει ο στρατός και οι τρομπέτες ηχούν….

  • Που και που θα πρέπει να θυμόμαστε και κάποια παλιά, θρυλικά εμβατήρια.
  • Ο ελληνικός στρατός λοιπόν πέραν από τις ασκήσεις ρουτίνας, τη συντήρηση του υλικού, την ενίσχυση του φρονήματος των στελεχών, τέτοιες δύσκολες ημέρες, εργάζεται παράλληλα και στον πολιτισμικό και εκπαιδευτικό τομέα, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές.
  • Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις συνεχείς κινήσεις Αρχηγού, Στρατηγών, Επιτελών για την εγγύς αντίληψη της κατάστασης στις Ανατολικές επαρχίες και νησιά. Ακούραστοι…
  • Τελευταία ένα συγκρότημα στελεχών κινήθηκε στους. Νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και εφοδίασε 42 συνολικά εκπαιδευτικές δραστηριότητες (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με φορητούς Η/Υ, εκτυπωτές κλπ. Εύγε…

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Ντίνος Χαρδαλιάς

  • Κινείται, συνεχώς, επισκεπτόμενος Ακριτικές Μονάδες (Ψαρά, Σκύρο, Αγ. Ευστράτιο, Σαμοθράκη, Λέσβου, Σύμη κλπ). Θέλει να δει και να τα μάθει όλα από κοντά. Αυτή η κινητικότητα του ενοχλεί βέβαια κάποιους συναδέλφους του διακεκριμένους στο ραχάτι.
  • Δεν θέλω να υποδεικνύω, θα ήταν άκομψο αλλά και γιατί δεν είμαι αρμόδιος, αλλά θα έλεγα ότι ΄ήρθε η ώρα να πιάσει 2,3 καυτά θέματα του Υπουργείου και να τους δώσει…να καταλάβουν. Να δώσει λύσεις τώρα που το μυαλό του είναι καθαρό και δεν έχει πιάσει κομματική τσίμπλα το μάτι του. Το νου του στα λαμόγια που άρχισαν να κινούνται στο χώρο. Αν δεν ξέρει να ρωτά… 

*Του Κώστα Φράγκου στο militaire.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Φαραντούρης για Standard & Poor’s: «Το ΒΒΒ δεν τρώγεται, έρχεται 4ετής περίοδος νηστείας στα νοικοκυριά»

Σε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση προέβη ο Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος...

Προφυλακιστέος ο εργολάβος από το δυστύχημα στο Πασαλιμάνι

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά,...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...
Διαφήμιση