Η εξάπλωση της πανδημίας παραλύει την ήδη πανικόβλητη κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Φόβος για ανεξέλεγκτες καταστάσεις έχει επικρατήσει στο Μαξίμου, μπροστά στο κίνδυνο της μαζικής εξάπλωσης του κορονοϊού. Ενας φόβος που μετατρέπεται σε πανικό καθώς οι επιστήμονες κάνουν λόγο, – πλέον ανοιχτά – για πανδημία, στον γενικό πληθυσμό μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δεν είναι,λίγοι εκείνοι που χαρακτηριζουν το εκρηκτικό κοκτέιλ της Β. Ελλάδας, ως μια ωρολογιακή βόμβα, η έκρηξη της οποίας θα παρασύρει ολόκληρο το σύστημα υγείας ενώ θα προκαλέσει και πολιτικό σεισμό με λεπτές εξελίξεις. «Βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας μεγάλης πανδημίας χειρότερης του παρελθόντος» τονίζουν στο documentonews.gr, επιστήμονες που μετέχουν στις επιτροπές υγείας! Οι δραματικοί τόνοι από πλευράς επιστημόνων, αυτή τη φορά, δείχνουν και το κρίσιμο της όλης κατάστασης. Είναι, ίσως η πρώτη φορά, από την αρχή της πανδημίας, που οι λοιμωξιολόγοι, κάνουν λόγο για μαζικούς θανάτους ενώ κάποιοι εκτιμούν πως τα Χριστούγεννα θα είναι χειρότερα της περσινής χρονιάς.

Και ενώ τα κρούσματα δείχνουν σταδιακά να αγγίζουν τις 8 χιλιάδες, για το επόμενο δεκαπενθήμερο, η κυβέρνηση δείχνει να επιμένει στα δειλά και άτολμα μέτρα.

Στη σημερινή σύσκεψη του Μαξίμου, αποκλείστηκε το lock down αλλά δεν αποκλείστηκε το κλείσιμο της εστίασης μετά από κάποια ώρα. Και αυτό, υπό τη προϋπόθεση πως η κατάσταση θα κηρυχτεί απαγορευτική λόγω του κόκκινου συναγερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε η οικονομική ενίσχυση των ιατρών στις εφημερίες τους έτσι ώστε να αγγίζουν περίπου, το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Ταυτοχρόνως ζητήθηκε από τους περιφερειάρχες να συνδράμουν μαζί με την αστυνομία στους ελέγχους που λέγεται πως θα είναι ιδιαιτέρως αυστηροί.

Αξίζει να σημειωθεί πως από σήμερα ξεκίνησαν και επίσημα οι εκπτώσεις. Γεγονός που ενισχύει την αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μερικό lock down. Ταυτοχρόνως, όμως, αδυνατεί να αντιμετωοισει τη μαζική συγκέντρωση κόσμου στα εμπορικά κέντρα και στους κεντρικούς δρόμους. Ειδικά στις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο»!

Σύμφωνα, πάντα με αξιόπιστες πηγές οι περιφερειάρχες συγκεκριμένων περιοχών περιέγραψαν τη κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους ως «ανεξέλεγκτη» ενώ κανείς δεν απέκλεισε και τη δυνατότητα μεταφοράς ασθενών.

Δεν είναι τυχαίο πως στη σύσκεψη το πνεύμα που επικράτησε ήταν «δεν κλείνουμε» ενώ δεν συζητήθηκε η δυνατότητα αλλαγής πνεύματος για τους αντιεμβολιαστές. Μια κατάσταση που, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ακολουθώντας το δόγμα Αδωνη Γεωργιάδη, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά θεωρώντας πως «ό,τι είχαμε να κάνουμε το κάναμε».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση