Η Ελλάδα στον αυτόματο…

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είναι εκκωφαντική. Τα νοσοκομεία λυγίζουν από την πίεση του τέταρτου κύματος και την έλλειψη προσωπικού. Και οι υπάρχουσες ΜΕΘ είναι κατά 25% λιγότερες από τους ανθρώπους που τις χρειάζονται. Οι εμπειρίες από ασθενείς και συγγενείς βγαίνουν σιγά – σιγά στο φως -παρά τη σιωπή της λίστας Πέτσα- και είναι συγκλονιστικές για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση κήρυττε τη λήξη του πρώτου lockdown πανηγυρίζοντας για την επιτελικότητά της. Για την ενίσχυση του ΕΣΥ δεν έπραξε απολύτως τίποτα. Αντιθέτως χορτάσαμε αλαζονεία και ανοησίες. Σιγά μην πετάξουμε λεφτά για να φτιάξουμε ΜΕΘ. Σιγά μην σας φτιάξουμε μια ΜΕΘ για τον καθένα. Οι ΜΕΘ αυξάνουν τη θνητότητα. Οι ΜΕΘ είναι φιγούρα, δεν σώζουν κανέναν.

Στο δεύτερο κύμα τα πράγματα πήγαν δραματικά, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη. Ούτε την κατάσταση αποτίμησαν σοβαρά ούτε ένιωσαν την ανάγκη να κάνουν κάτι διαφορετικό. Εναπόθεσαν όλα τους τα χαρτιά στον εμβολιασμό. Αλλά απέτυχαν και εκεί.

Το τέταρτο κύμα δεν μοιάζει με τίποτε από όσα έχουμε δει έως τώρα.

Και η κυβέρνησή μας, αντί να πάρει ακόμα και τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, απλά ροκανίζει τον χρόνο ελπίζοντας ότι το κακό θα περάσει από μόνο του. Την ώρα που ο πόνος και η ανησυχία φουντώνουν, η επιτελική κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα με τον αυτόματο.

* Το κύριο άρθρο στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” 10-12-2021

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μεγάλη απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Διώξεις για οκτώ κακουργήματα κατά των 16 συλληφθέτων

Ζημιά 3.500.000 ευρώ κατάφερε στον ΕΟΠΥΥ το κύκλωμα με τις απάτες με εικονικές...

Eurostat: Η Ελλάδα τρίτη χειρότερη στην ΕΕ σε υλική και κοινωνική στέρηση

Μπορεί το κυβερνητικό “παραμύθι” να μιλάει για πρίγκηπες, σταχτομπούτες...

Η Αριστερά που δεν κατάφερε να γίνει «μπελάς»

*Γράφει ο Κωστής Καρπόζηλος - Μερικές φορές όταν αγοράζω...

ΣΥΡΙΖΑ: Η επανεκκίνηση με Νίκο Παππά στη ΔΕΘ έμεινε μισή γιατί ο Κασσελάκης συνεχίζει το σόου

*Του Νίκου Γιαννόπουλου - Κατά το προηγούμενο τριήμερο ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να...
Διαφήμιση