Η Εθνική μας ποδοσφαίρου θέλει μόνο νίκη επί της Γεωργίας για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ετσι όπως κατάφερε να χύσει το γάλα απ την καρδάρα στους θεωρητικά πιο εύκολους αγώνες του ομίλου, η Εθνική μας είναι υποχρεωμένη πλέον να αντιμετωπίζει σαν τελικό το καθένα από τα επόμενα τέσσερα και τελευταία παιχνίδια της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αρχής γενομένης από το αποψινό (19.00) κόντρα στη Γεωργία στο Μπατούμι. Μόνο με νίκη εκεί θα αποκτήσει νόημα η αναμέτρηση με τη Σουηδία την ερχόμενη Τρίτη στη Στοκχόλμη, καθώς το -3 από τη 2η θέση στον βαθμολογικό πίνακα απαγορεύει, βάσει λογικής, άλλες απώλειες.

Το παράδοξο είναι πως ενώ ένα παιχνίδι κόντρα στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας θα έπρεπε να μοιάζει το πιο εύκολο του προγράμματος, στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι»για την Εθνική μας. Απόδειξη; Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές έχει κερδίσει 4 από τους 6 βαθμούς της στα παιχνίδια με τα φαβορί (Ισπανία, Σουηδία), ενώ σε εκείνα κόντρα στις ασθενέστερες ομάδες του ομίλου (Κόσοβο, Γεωργία) πήρε μόνο 2 βαθμούς, χάνοντας άλλους 4 που εάν τους είχε τώρα θα ήταν σε θέση ισχύος. Η αποψινή της αντίπαλος, Γεωργία, έχει κερδίσει μόνο ένα βαθμό σε πέντε αγώνες, αυτόν που πήρε στην Τούμπα από την ομάδα μας.  

Τέτοια λάθη με τους «μικρούς»δεν τα έχουν κάνει οι Ισπανοί και οι Σουηδοί, γι’ αυτό και έχουν αποκτήσει στα μισά της διαδρομής ένα διακριτό προβάδισμα, που είναι όμως ανατρέψιμο εάν η Εθνική μας διατηρήσει το αήττητο (είναι η μόνη ομάδα χωρίς ήττα στον όμιλο) για να «χτίσει»πάνω του τις νίκες. Ο Τζον Φαντ Σιπμέτρησε δύο ξαφνικές απώλειες (Ζέκα, Κυριάκος Παπαδόπουλος), αλλά έχει και σημαντικές επιστροφές όπως των Μασούρα, Πέλκα και Σταφυλίδη. Μάλλον θα καταλήξει πάλι σε σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με πιθανή ενδεκάδα τους Βλαχοδήμο, Ανδρούτσο, Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Τζαβέλλα, Σιώπη, Μπουχαλάκη, Μπακασέτα, Μασούρα και Παυλίδη. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν και οι Αλεξανδρόπουλος, Δουβίκας, Γιαννούλης.

Στον άλλο αποψινό αγώνα του 2ου ομίλου, η Σουηδία υποδέχεται την ίδια ώρα (19.00) το Κόσοβο και με νίκη θα διατηρήσει έναντι της ομάδας μας προβάδισμα τουλάχιστον 3 βαθμών πριν από τη μεταξύ μας αναμέτρηση την ερχόμενη Τρίτη στη Στοκχόλμη. Λόγω της συμμετοχής της στην τελική φάση του Nation League, η Ισπανία δεν αγωνίζεται σε αυτήν τη διπλή αγωνιστική του Οκτωβρίου και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της τον Νοέμβριο, με τους δύο τελευταίους αγώνες της στον όμιλο. Ο ένας (11/11) είναι με την Εθνική μας στην Αθήνα και ο άλλος (14/11) στην έδρα της με τη Σουηδία. Η βαθμολογία: Ισπανία (6 αγώνες) 13, Σουηδία (4 αγ.) 9, Ελλάδα (4 αγ.) 6, Κόσοβο (5) 4, Γεωργία (5) 1.  

Το σημερινό πρόγραμμα στους άλλους ομίλους δεν έχει δυνατές αναμετρήσεις: 16.00: Καζακστάν – Βοσνία, Λιθουανία – Βουλγαρία. 19.00: Αζερμπαϊτζάν – Ιρλανδία, Σκωτία – Ισραήλ, Φινλανδία – Ουκρανία. 21.45: Ανδόρα – Αγγλία, Ελβετία – Β. Ιρλανδία, Λουξεμβούργο – Σερβία, Μολδαβία – Δανία, Νήσοι Φερόες – Αυστρία, Ουγγαρία – Αλβανία, Πολωνία – Αγιος Μαρίνος.

* Ρεπορτάζ του Χρήστου Κοντού από kathimerini.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση