Η Βάνα Παπαευαγγέλου αδειάζει τον Μητσοτάκη για την πορεία των εμβολιασμών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το δήθεν εμβολιαστικό success story της κυβέρνησης κατέρριψε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας επισήμανε ότι είμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας, διαψεύδοντας έτσι ανοιχτά τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι «καθώς μπήκαμε στο καλοκαίρι ξεκινάμε να κάνουμε όνειρα για τις διακοπές γνωρίζοντας όμως καλά ότι μέχρι να ελεγχθεί η πανδημία όλοι πρέπει να έχουμε το νου μας. Οι περισσότεροι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η περιπέτεια αυτή δεν έχει λήξει και ούτε θα λήξει σύντομα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το φετινό καλοκαίρι με αυτό του 2020. Βρισκόμαστε σε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα με διασπορά του ιού στην κοινότητα. Φέτος μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού μας έχει εμβολιαστεί αλλά είναι σαφές ότι είμαστε ακόμα μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού». Από την πλευρά του ο Βασίλης Κικίλιας την Τετάρτη είχε δηλώσει ότι «είναι εντυπωσιακοί οι ρυθμοί με τους οποίους κινούμαστε στον εμβολιασμό, γνωρίζετε τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους».

Ασθμαίνοντας ο εμβολιασμός

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι σε πέντε περιφέρειες υπάρχει μειωμένη προσέλευση πολιτών και μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο. Οι περιφέρειες αυτές είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα.

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται ακόμα 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση