Η απαξίωση της δημοκρατίας από έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

*Γράφει ο Δημήτρης Χατζηνικόλας – Μια σειρά από πράξεις του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας εκπέμπουν μια βαθύτατη απαξία για τον μόχθο των πολιτών. Για την τιτάνια προσπάθειά τους να βιοποριστούν και ταυτόχρονα να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους απέναντι σε χρεοκοπία, προαπαιτούμενα, λιτότητα, ανεργία, ακρίβεια, διαφθορά, διαπλοκή, αναξιοκρατία απουσία κράτους που από αρωγός μετατρέπεται σε δυνάστη.

Τα «κλείστε τον θερμοσίφωνα», η βενζίνη των πλουσίων, «ο τζάμπας πέθανε» και «τώρα έχουμε πόλεμο» είναι μέρος της ίδιας νοοτροπίας. Μιας νοοτροπίας που αντιλαμβάνεται τον δημόσιο χώρο ως εχθρό, ως φρένο στις προσωπικές της φιλοδοξίες. Η αιρετότητα της θέσης του κ. Μητσοτάκη κάνει τα πράγματα χειρότερα για τον ίδιο. Γιατί εκλέχθηκε για να δίνει λύσεις. Για να αφουγκράζεται τις αγωνίες των πολιτών.

Κι εκείνος την ώρα που ο πληθωρισμός άγγιξε το 10% και οι λογαριασμοί του ρεύματος μετατρέπονται σε καθημερινό άγος μεταβαίνει στα βασιλικά κτήματα στη Σκωτία για να αποκτήσει και να μεταφέρει τεχνογνωσία για το Τατόι! Η ιεράρχιση και η χρονική στιγμή βγάζουν μάτι. Ο άνθρωπος που έκανε σημαία του την ανάκληση του brain drain έστειλε την κόρη του για δουλειά στο Λονδίνο σε ένα άυλο κεφάλαιο που κάνει πάρτι στη χώρα και τον γιό του στις Βρυξέλλες σε μια κρατική θέση στέλνοντας, θέλοντας και μη, το μήνυμα στα νέα παιδιά «μην επιστρέψτε ποτέ» ή «φύγετε για να σωθείτε» και φυσικά το διαχρονικό υπερόπλο της παράταξής του όποιος έχει μπάρμπα στην Κορώνη θα τη βγάλει καθαρή!

Την ώρα που οι δείκτες καταρρέουν ο ένας μετά τον άλλον (δείτε μόνο που έχει φτάσει το χρέος της χώρας) εκείνος έχει βγει στη ρούγα να αγοράσει όσα ελάχιστα ΜΜΕ ισορροπούν ακόμη μεταξύ βιωσιμότητας και δεοντολογίας και δεν τον λιβανίζουν καθημερινά. Θα τα δείτε και θα τα μάθετε το επόμενο διάστημα. Βοά η πιάτσα για το «Open», το «Kontra channel» και τη «Δημοκρατία». Οι δημοσιογραφικές φωνές που επιμένουν ακόμη αποκλείονται συστηματικά από τα μεγάλα κανάλια, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μια είδηση που έβγαλε η εφημερίδα τους, δέχονται βροχή από εξώδικα προκειμένου να τους κλείσουν το στόμα και τους μένουν μόνο τα social media.

Αλλά κι εκεί ακόμη, στο FB για παράδειγμα, η σελίδα τους λογοκρίνεται από αλγόριθμους που κατασκευάζουν κάποιοι πρώην στρατιωτικοί που χτυπάνε συναγερμό όταν γράφεις ότι ο γιος του κ. Μητσοτάκη διορίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά δεν τρέχει κάστανο όταν γράφεις για τον τατουατζή της Πισπιρίκου!

Η Κυβέρνηση αυτή διώκει τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τη σκανδαλάρα Novartis και τη δικαστική λειτουργό που τόλμησε να ασκήσει διώξεις κι ο Μανιαδάκης την έκανε για άλλες πολιτείες ακολουθώντας τον δρόμο του Χριστοφοράκου και του Καράβελα! Όλα αυτά γίνονται κάτω από το ραντάρ των ΜΜΕ αλλά και από το ραντάρ μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Σαν να πρόκειται για μια κανονικότητα την οποία δεχτήκαμε σιωπηρά σε μια λογική «ξέρω αλλά τι θες να κάνω κι εγώ…».

Η Ορμπανοποίηση της χώρας δεν είναι πταίσμα, είναι έγκλημα. Το «μπάρμπας στην Κορώνη» μετατρέπει τα παιδιά μας σε ντελιβεράδες των λίγων και εκλεκτών.Ο θάνατος της ερευνητικής δημοσιογραφίας στέλνει στην εντατική τη Δημοκρατία.

*Από τον προσωπικό λογαριασμό του Δημήτρη Χατζηνικόλα στο facebook

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση