Η ακρίβεια και η κοροϊδία πληρώνονται

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Κ. Σκρέκας δεσμευόταν ότι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα ξεπερνά το 1 έως 2 ευρώ τον μήνα. Ο ίδιος υπουργός σήμερα συμβουλεύει τους καταναλωτές να μην αφήνουν ανοιχτό τον θερμοσίφωνα και να σβήνουν τα φώτα. Πάνω-κάτω τα ίδια υποσχόταν και ο Κ. Χατζηδάκης λέγοντας ότι το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα οδηγήσει σε μείωση των τιμολογίων. Τον Δεκέμβριο του 2021 ο υπουργός Ανάπτυξης προέβλεπε πως η ακρίβεια θα υποχωρήσει μετά τις γιορτές και σήμερα ο ίδιος υπουργός απολαμβάνει την αγάπη και την εκτίμηση των πολιτών που συνωστίζονται για να τον επευφημήσουν.

Προ ημερών διευθυντικό στέλεχος φιλοκυβερνητικής εφημερίδας διαπίστωνε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να αφουγκραστεί την οργή του κόσμου για την ακρίβεια, που κινδυνεύει να μετατραπεί σε πανδημία με ανυπολόγιστες για τη χώρα και την κοινωνία συνέπειες. Συνέπειες που νομοτελειακά μετακυλίονται στους κυβερνώντες κυρίως για τρεις λόγους. Η οργή και η αγανάκτηση που συσσωρεύονται θα ξεσπάσουν στην κυβέρνηση επειδή δεν κάνει τίποτα το ουσιαστικό για να αναχαιτίσει την ακρίβεια, επειδή οι προβλέψεις και οι υποσχέσεις των κυβερνόντων αποτελούν κενό γράμμα αλλά και επειδή προκαλούν με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους.

Και δεν υπάρχει τίποτα πιο εξοργιστικό από το να ειρωνεύεσαι αυτόν που έστω και μεταφορικά πεινάει. Γιατί δεν μπορεί ο άλλος να μην βγάζει ούτε τον μισό του μήνα με τον μισθό κι εσύ να του λες ότι αυτοκίνητο έχουν οι πλούσιοι, να του λες ότι οι υπουργοί τη βγάζουν με μηδέν μισθό, να του λες να σβήνει τον θερμοσίφωνα και από την άλλη να μοιράζεις μισθούς των 8.000 ευρώ στα τσιράκια του κόμματος. Γιατί αυτό που αντιλαμβάνεται ακόμα και ο απλός ψηφοφόρος σου είναι ότι τον δουλεύεις ψιλό γαζί, κι αυτό σύντομα θα το πληρώσεις.

*Του Πέτρου Κατσάκου στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση