ΗΠΑ: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Την απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου φυσικού αερίου και άνθρακα από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε: «Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα είναι πλέον αποδεκτό από τα λιμάνια των ΗΠΑ και ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα σε αυτήν την πολεμική μηχανή».

Όπως τόνισε, κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε συνεργασία με τους συμμάχους της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι κατανοεί πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτή την τακτική όλες οι χώρες.

«Θα έχουμε και εμείς κόστος από αυτή την απόφαση» ανέφερε, αλλά όπως είπε στην απόφαση συμφώνησαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνδράμουν από την πλευρά τους στην υποδοχή προσφύγων και πρόσθεσε ότι έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία και έχουν «ακρωτηριάσει» την οικονομία της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε «οι τιμές της βενζίνης θα αυξηθούν».

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ εξαπέλυσε νέες απειλές προς τη Δύση λέγοντας σε διάγγελμά του ότι η Ρωσία θα μπορούσε να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 προς τη Γερμανία, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη μια τέτοια απόφαση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

«Σε σχέση με τις αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας σχετικά με την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και την επιβολή απαγόρευσης του Nord Stream 2, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε αντίστοιχη απόφαση και να επιβάλουμε εμπάργκο στην άντληση φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1». είπε ο Νόβακ σε δήλωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Πληροφορίες από το documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...

Δολοφονία στου Ρέντη: Βαρύ το κατηγορητήριο κατά των 67 συλληφθέντων – 12 κακουργήματα

Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη...

Αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τα χάλια τους

Υποκλοπές, επαναπροωθήσεις, καταγγελίες, αναρίθμητα ρεπορτάζ και στοιχεία. Κι όμως...

ΣΥΡΙΖΑ: «Αέρα στα πανιά του Στέφανου Κασσελάκη» βλέπουν στην Κουμουνδούρου

*Του Γιάννη Τσακίρη - Το ακριτικό Καστελλόριζο και η Ρόδος είναι...
Διαφήμιση