Ηλιόπουλος: Η ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι το κεντρικό διακύβευμα του συνεδρίου μας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης Μητσοτάκη» είναι το βασικό ζητούμενο του επικείμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Real News».

Υπογραμμίζει ότι η ακρίβεια που βιώνουν οι πολίτες σήμερα είναι «ακρίβεια Μητσοτάκη», εξηγώντας ότι «οι τραγικές επιλογές της κυβέρνησης, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η βίαιη απολιγνιτοποίηση που αναγκάζονται να πάρουν πίσω τώρα και ο μη έλεγχος των καρτέλ, που οδηγεί σε φαινόμενα αισχροκέρδειας, δεν σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία»«Άλλωστε οι φουσκωμένοι λογαριασμοί έχουν έρθει στους πολίτες από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, πολύ πριν τον πόλεμο», επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος και επαναλαμβάνει την ανάγκη να γίνει «ρύθμιση των τιμών ενέργειας, παράταση της απολιγνιτοποίησης και αύξηση του κατώτατου μισθού».

Ερωτηθείς για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, δηλώνει ότι «είναι ντροπή να ακούμε νεοναζί του τάγματος Αζόφ μέσα στη Βουλή» και καλεί «τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τον κ. Τασούλα» να απολογηθούν.

Σημειώνοντας, ακόμα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει έτοιμο τον πυρήνα «ενός άμεσα εφαρμόσιμου κυβερνητικού προγράμματος», περιγράφει τους βασικούς άξονες: «ρύθμιση, με διαγραφή ενός μέρους, του πανδημικού χρέους, αύξηση του βασικού μισθού και απελευθέρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητα το ΕΣΥ, επαναφορά και δημιουργία δημόσιων εργαλείων»«Όλα τα παραπάνω, μαζί με τις άμεσες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δείχνουν ότι υπάρχει σήμερα εναλλακτική», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Το κεντρικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί», επισημαίνει τέλος, και το οποίο θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, «είναι το πώς θα βγει η Ελλάδα από την κρίση, με τις νεοφιλελεύθερες λογικές του κ. Μητσοτάκη ή με ένα πρόγραμμα με προοδευτικό πρόσημο».

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση