Ηλίας Νικολακόπουλος: Έχουμε μία κυβέρνηση που έχει καταρρεύσει πλήρως (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Βρισκόμαστε σε ένα αρκετά ρευστό σταυροδρόμι. Έχουμε μία κυβέρνηση για την οποία έχει καταρρεύσει πλήρως ο μύθος του επιτελικού κράτους σε όλα τα πεδία. Από τη διαχείριση της πανδημίας έως και τον χιονιά, είδαμε ένα κράτος καρικατούρα, το οποίο δεν θα αντέξει άλλο χειμώνα», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Ηλίας Νικολακόπουλος. 

«Από την καθημερινή πρακτική της κυβέρνησης διαπιστώσαμε ότι δεν κατάφερε να ομαλοποιήσει καμία κατάσταση. Στη διαχείριση της πανδημίας η αποτυχία της είναι  εντυπωσιακή. Η αντίληψή της ότι μπορεί να έχουμε 24.000 νεκρούς αλλά σώθηκε ο τουρισμός, είναι αδιανόητη. Τώρα αν τουλάχιστον υπάρξει ένα ήρεμο καλοκαίρι, κάτι που η κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα, θα πάει τον Σεπτέμβρη σε εκλογές. Δεν νομίζω να αντέξει επόμενο χειμώνα. 

Επίσης, είναι αστείες ιστορίες όσα διακινούνται για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Η πρόθεσή τους να φτιάξουν καινούριο νόμο, φτάνει  στο σημείο της γελοιότητας. Από τη μία έχουμε τη φημολογία για καινούργιο εκλογικό νόμο και από την άλλη έχουμε την  επίθεση στο ΚΙΝΑΛΛ η οποία ουσιαστικά αποδυναμώνει και σπάει το αντί ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με το οποίο εκλέχθηκε η κυβέρνηση.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πάει σε τρίτες εκλογές γιατί υπήρχε ο εκλογικός νόμος του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν τις εκλογές με στόχο να τον δυσκολέψει να συγκροτήσει αυτοδυναμία στη Βουλή. Τώρα που οι ίδιοι με τον νόμο που καθιέρωσαν θα οδηγήσουν σε δεύτερες εκλογές, τί θα πούνε;

Στη ρευστή κατάσταση που διανύουμε πρέπει να περιμένουμε τη διαμόρφωση των  συσχετισμών. Έχουμε μπροστά μας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για να δει τελικά πως θα λέγεται. Δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αρκετές ενδοκομματικές εξελίξεις και από τις οποίες θα αναμένουμε Σεπτέμβρη Οκτώβρη τον τελικό. 

Η κυβέρνηση αποδείχθηκε ότι είπε ψέματα σε όλα τα πεδία. Όμως σε αυτό το περιβάλλον, η οξύτητα στον λόγο της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει γιατί ο κόσμος θέλει μια σταθερή και ήρεμη αντιπολίτευση». 

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση