Εύβοια: Προς Ιστιαία η φωτιά – Γαλατσάδες, Καματριάδες, Μονοκαρυές εκκενώνονται

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δύσκολες στιγμές περνάει η Έυβοια καθώς το πύρινο μέτωπο συνεχίζει προς την βόρεια πλευρά του νησιού.

Mήνυμα από το 112 για εκκένωση προς την Ιστιαία έλαβαν πριν από λίγες ώρες οι κάτοικοι των οικισμών Γαλατσάδες ή Καματριάδες, Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά ενώ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στα χωριά Ψαροπούλι, Παπάδες, Βασιλικά και Μηλιές, εκεί όπου αυτή την ώρα επιχειρούν 5 μικρά αεροσκάφη τύπου AT-802. Η εκκένωση για τις Μηλιές θα πρέπει να γίνει άμεσα καθώς η φωτιά θα περάσει μέσα από το χωριό.

Με δύσκολη στιγμή ήρθαν αντιμέτωποι και οι πυροσβέστες που απειλήθηκαν από τις φλόγες που έφταναν στο σημείο, από τις οποίες γλίτωσαν. Όπως μεταδίδουν τοπικές πληροφορίες και το ΑΠΕΜΠΕ, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς τα εκεί ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν. Στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι πριν μέχρι μια ώρα επιχειρούσε ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Εκκλήσεις για εναέρια μέσα

Ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς μιλώντας στο Open είπε πως προς το παρόν η πόλη δεν κινδυνεύει όμως είπε πως έχει δώσει εντολή εκκένωσης αρκετών χωριών του Δήμου. «Υπάρχουν προβλήματα, έχουν καεί περιουσίες, σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η Ιστιαία. Έχει αυξηθεί ο αριθμός των εναέριων μέσων πυρόσβεσης».

Ο δήμαρχος τόνισε πως κινδυνεύουν άμεσα τα Βασιλικά όπου οι φλόγες έφτασαν στη θάλασσα, στον Κρυονερίτη, στον Βουτά, στο Κυπαρίσσι. «Δεν θα έλεγα ότι κινδυνεύουν άμεσα περιουσίες και σπίτια», επεσήμανε ωστόσο. Απαντώντας στις εκκλήσεις των κατοίκων είπε, «δεν είμαι σε θέση να κρίνω εάν η διαχείριση ήταν σωστή ή όχι, αλλά την τελευταία ώρα αυξήθηκε ο αριθμός των ενάεριων μέσων και η εικόνα στα πύρινα μέτωπα έχει αλλάξει».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, έκανε λόγο για αγωνιώδεις κραυγές προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για επίγεια και εναέρια μέσα, τα οποία όπως είπε «δεν ήρθαν».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δυστυχώς η φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή της Λίμνης συνέπεσε με την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και όλα τα άλλα συμβάντα. Δυστυχώς δεν ήρθαν τα (πυροσβεστικά) μέσα και επεκτάθηκε σε αυτή την πολύ μεγάλη έκταση και αυτή τη στιγμή δύο δήμοι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς έχουμε εκατοντάδες καμένα σπίτια, περισσότερα από 300.000 στρέμματα καμένης γης και επιχειρήσεις που κάηκαν. Τα πράγματα είναι απελπιστικά και σήμερα αντιμετωπίζουμε τα δύο μεγάλα μέτωπα».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση