Ευρωβουλευτές ΝΔ: Ψήφισαν κατά του δικαιώματος των αμβλώσεων μαζί με τους Πολωνούς ακροδεξιούς

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πρωτοφανής η στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν ως «απαράδεκτη» την Έκθεση που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα στην άμβλωση.

Όλοι οι προοδευτικοί ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες βρέθηκαν μπροστά σε μία απίστευτα οπισθοδρομική και σπάνια ευρωκοινοβουλευτική διαδικασία. Για μία ακόμα φορά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ βρέθηκαν εκτεθειμένοι, αφού συντάχθηκαν με υπερσυντηρητικές και ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης.

Αρχικά στην Ευρωβουλή θα ερχόταν προς ψήφιση η Έκθεση της Επιτροπής Γυναικών (FEMM) που χαρακτηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ως “ανθρώπινο δικαίωμα” και υποστηρίζει την σεξουαλική & αναπαραγωγική υγεία των γυναικών. Την έκθεση αυτή «πολέμησαν» με νέο ψήφισμα οι πολωνοί υπερσυντηρητικοί ευρωβουλευτές σε συνεργασία με τους νεοδημοκράτες. Το παράδοξο είναι πάντως η στάση της ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ που είχε αρχικά υπερψηφίσει την έκθεση που την επόμενη μέρα καταψήφισε.

Η στάση αυτή των κυβερνητικών ευρωβουλευτών στιγματίζει το κόμμα της ΝΔ από την στιγμή που τάσσεται ενάντια στα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας.

Να θυμήσουμε ότι είναι λίγες οι μέρες που έχουν περάσει από τότε που αρκετοί υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας θα πήγαιναν ως ομιλητές στο ”Συνέδριο Γονιμότητας” (που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε). Το συνέδριο αυτό είχε προκαλέσει πάρα πολλές αντιδράσεις που επισήμαιναν ότι η αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκ των αντιπροέδρων του ΕΚ επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter:

”Οπισθοδρόμηση και υποκριτική διγλωσσία! Οι ΕΒ της ΝΔ ψήφισαν μαζί με τους Πολωνούς υπερσυντηρητικούς, καταγγέλλοντας ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Έκθεση του ΕΚ που χαρακτηρίζει «ανθρώπινο δικαίωμα» το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση! Η προσπάθεια τους απέτυχε παταγωδώς. Το στίγμα παραμένει!”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση