Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο Πλεύρης δεν μπορεί να είναι υπουργός σε κανένα κράτος δικαίου (Βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δριμεία επίθεση για την υπουργοποίηση του Θαναση Πλεύρη, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπενθυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του νυν υπουργού Υγείας από το βήμα της Βουλής που αφορούσε τους μετανάστες που έρχονται στη χώρα. «Ο άνθρωπος που έχει κάνει και πιστεύει αυτή τη δήλωση δεν μπορεί να είναι υπουργός Υγείας σε ευρωπαϊκό κράτος» τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε προς τα υπουργικά έδρανα; «Αλήθεια κ. υπουργέ; Ο Αθανάσιος Πλεύρης υπουργός Υγείας;»

Άνθρωπος που έχει κάνει και πιστεύει την παρακάτω δήλωση: «Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!» ανέφερε υπενθυμίζοντας την δήλωση Πλεύρη.

Για να επισημαίνει ότι «αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι Υπουργός Υγεία; Δεν υπάρχει ανθρωπισμός;  Δεν υπάρχει ο όρκος του Ιπποκράτη; Δεν υπάρχουν Διεθνείς Συμβάσεις; Και αισθάνεστε ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια με αυτό τον Υπουργό Υγείας;», διερωτήθηκε.

«Δεν μπορεί να είναι υπουργός υγείας σε Ευρωπαϊκό κράτος. Για την ακρίβεια δεν μπορεί να είναι υπουργός σε κανένα κράτος δικαίου» τόνισε

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ «του έχει ζητηθεί να ανακαλέσει. Και είπε ότι ήταν παλιά δήλωση, αλλά δεν έχει ανακαλέσει»

Όπως τόνισε ο «κατά την άποψή μας υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Η μία επιλογή είναι να ανακαλέσει τις δηλώσεις του τώρα. Πριν την ορκωμοσία. Η άλλη επιλογή είναι να αναιρέσει την απόφαση του ο κ. Μητσοτάκης». «Γιατί δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκό κράτος να υπάρχει Υπουργός Υγείας που έχει πει αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν κάποιες «στιγμές» καθοριστικές, moments στα αγγλικά, όταν κάτι αλλάζει ριζικά στο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα».

Αναλυτικά η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση