Ευθύμης Λέκκας για κακοκαιρία: “Φταίει ο κακός σχεδιασμός, όχι η κλιματική κρίση”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ξεκάθαρος ήταν τόσο για τις ευθύνες της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού όσο και της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, σχολιάζοντας το απόλυτο μπάχαλο που προκλήθηκε από την κακοκαιρία.

Μιλώντας την σήμερα στην ΕΡΤ, ο Ευθύμης Λέκκας υπογράμμισε πως τα όσα συνέβησαν δεν σχετίζονται τόσο με την κλιματική κρίση, αλλά οφείλονται στον κακό σχεδιασμό και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

«Το φαινόμενο οριακά μπορεί να αποτελέσει ένα τμήμα της διαδικασίας της κλιματικής κρίσης. Είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν και δεν ξέρουμε αν ακόμα την αλυσίδα των γεγονότων που καταλήγει στην κλιματική κρίση. Εκείνο που έχει όμως σημασία δεν είναι εάν εντάσσεται στην κλιματική κρίση: Είναι θέμα καθαρά επιχειρησιακό. Όλα αυτά που βιώνουμε δεν οφείλονται στην κλιματική κρίση αλλά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό που πρέπει να κάνουμε άλματα μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη μίλησε για παντελή έλλειψη οργάνωση και συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών,.αλλά και για ανεπάρκεια στην ενημέρωση των πολιτών.

«Χρειάζεται διασύνδεση των επιχειρησιακών φορέων με τον επιστημονικό κόσμο και ασκήσεις ουσίας και όχι επίδειξης. Δεν υπήρχε ούτε ένα μηχάνημα για τρεις ολόκληρες ώρες. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ούτε από τους ανθρώπους στα διόδια, ούτε από τους φωτεινούς σηματοδότες που έχει ο δρόμος. Η Αττική Οδός από δρόμος διαφυγής μετατράπηκε σε δρόμος εγκλωβισμού. Μέχρι τις 5 έμπαινε κόσμος στην Αττική Οδό» ανέφερε, ενώ σχετικά με την εταιρεία διαχείριση επισήμανε «από τη πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το πρόβλημα θα έπρεπε να διακοπεί η κυκλοφορία».

Σημείωσε, τέλος, ότι τη Δευτέρα παρέμεινε και ο ίδιος εγκλωβισμένος για περίπου πέντε ώρες στην Αττική Οδό, η οποία μετατράπηκε σε «παγίδα» για τους οδηγούς.

Πηγή: left.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...

ΠΑΣΟΚ: Όλοι οι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Ανακοινώθηκαν σήμερα Παρασκευή (19/4) και οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι...
Διαφήμιση