Εστίαση: Όλες οι αλλαγές στα νέα μέτρα

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η εστίαση στους κλειστούς χώρους ανεβάζει ρολά με νέα μέτρα, διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και μη, ενώ κρίσιμο ρόλο θα έχει η εφαρμογή Covid Free GR. Αναλυτικά, οι αλλαγές στη ζωή μας από την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Η εστίαση βρίσκεται στο «κυκλώνα» των νέων μέτρων και καφέ, μπαρ και εστιατόρια σε κλειστούς χώρους ανεβάζουν ρολά μετά από μήνες στις 16/7 με αυστηρούς περιορισμούς, καθώς στοίχημα της κυβέρνησης είναι η αναχαίτιση των κρουσμάτων.

Από την Παρασκευή οι καταστηματάρχες θα αναλάβουν σε ρόλο πορτιέρη να ελέγχουν τους πελάτες, μέσω της εφαρμογής Covid Free GR, ώστε να διαπιστωθεί εάν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα, υπάρχουν περιορισμοί στη πληρότητα, ενώ οι αρχές σκοπεύουν να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους και να βάλουν προσωρινά «λουκέτα» στους παραβάτες.

Οι περιορισμοί στους κλειστούς χώρους της εστίασης θα είναι σε ισχύ έως τις 31 Αυγούστου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των καταστηματαρχών, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, «αποτελεί μονόδρομο εθνικής συσπείρωσης για την προστασία του κοινού μας συμφέροντος, πρωτίστως υγειονομικά και δευτερευόντως οικονομικά».

Τα νέα μέτρα από 16 Ιουλίου:

Η 16η Ιουλίου είναι ημέρα ορόσημο για τους κλειστούς χώρους της εστίασης, καθώς ανοίγουν μετά από καιρό και μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει με κορονοϊό.

Η είσοδος των πελατών θα γίνεται με το κατάλληλο πιστοποιητικό που είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή Covid Free GR και είναι διαθέσιμη σε κινητά και τάμπλετ.

Ο επιχειρηματίας σε ρόλο θυρωρού θα ανοίγει τον QR σαρωτή για να τεθεί σε λειτουργία η κάμερα και να γίνει η επαλήθευση του πιστοποιητικού.

Στη συνέχεια, θα βγαίνουν τα εξής τρία αποτελέσματα:

Πράσινο: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης

Κίτρινο: Αρνητικό τεστ που έχει δηλωθεί

Κόκκινο: Μη έγκυρο πιστοποιητικό

Βεβαίως, οι περιορισμοί δεν σταματούν εδώ, καθώς έως τις 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Η πληρότητα στους κλειστούς χώρους θα είναι 85%, ενώ οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στην υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μικτή λειτουργία.

Επίσης, όσον αφορά στα πρόστιμα ανεξαρτήτως τετραγωνικών μετά την υποτροπή αφαιρείται η άδεια για 60 ημέρες. Μπορούν ακόμα και να επιβληθούν πρόστιμα ακόμα και με αποδεικτικό υλικό.

Συγκεκριμένα, για τα καταστήματα κάτω των 200 τ.μ. στην πρώτη παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και επτά ημέρες αναστολή λειτουργίας, ενώ για τα καταστήματα άνω των 200 τ.μ. στην πρώτη παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και επτά ημέρες αναστολή λειτουργίας.

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Προφυλακιστέος ο εργολάβος από το δυστύχημα στο Πασαλιμάνι

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά,...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...
Διαφήμιση