Εργατική Πρωτομαγιά: Ηχηρό μήνυμα των εργαζόμενων κατά της ακρίβειας και της φτώχειας (φωτογραφίες)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί σήμερα από νωρίς στο Σύνταγμα στο πλαίσιο διαδήλωσης για την εργατική Πρωτομαγιά. Συγκεντρώσεις είχαν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας, από το ΠΑΜΕ, από τη ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ.

Με συνθήματα όπως «Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια» οι απεργιακές κινητοποιήσεις την Πρωτομαγιά έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της ακρίβειας και της φτώχειας.

Στα Προπύλαια έδωσαν ραντεβού κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως το ΚΚΕ(μ-λ), το ΝΑΡ, η Λαϊκή Ενότητα, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και διάφορα πρωτοβάθμια σωματεία (επιχειρησιακά-κλαδικά). Παράλληλα σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και μοτοπορεία κάλεσε η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ).

Μετά τις προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία τα σωματεία κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος όπου είχε στηθεί η κεντρική εξέδρα όπως και γιγαντοπανό με το σύνθημα “Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με το δίκιο των λαών, ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τη φτώχεια”

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έκανε δηλώσεις ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας «Η μοναδικά σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι ο δρόμος της ταξικής πάλης. Αυτή κινεί τον τροχό της Ιστορίας μπροστά ως την πλήρη απελευθέρωση της εργατικής τάξης με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Καλό μήνα, καλή Πρωτομαγιά».

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση διοργανώθηκε και στο λιμάνι του Πειραιά, με μοτοπορεία από τις εγκαταστάσεις τις COSCO, που θα καταλήξει σε μια μεγάλη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων (ΕΝΕΔΕΠ).

Στη συγκέντρωση της πλατείας Κλαυθμώνος και την πορεία προς τη Βουλή συμμετείχε και το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

136 χρόνια μετά τιμάμε σήμερα την εξέγερση της εργατικής τάξης στο Σικάγο και είμαστε ξανά στο δρόμο διεκδικώντας αύξηση του κατώτατου μισθού, ανθρώπινα ωράρια, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, μέτρα για την ακρίβεια που σαρώνει την μισθωτή εργασία. Για την αναγκαία πολιτική αλλαγή και μια νέα αρχή για την εργατική τάξη!

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά.

Τα αιτήματα των εργαζομένων:

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για αύξηση του κατώτατου μισθού με χρονοκαθυστέρηση και σαφώς υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων. «Μια αύξηση που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2021. Μια αύξηση για την οποία ο πρωθυπουργός είχε προεκλογικά δεσμευθεί ότι θα είναι διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας (πάνω από 16%). Οι κοινωνικές συνέπειες αυτής της κυβερνητικής επιλογής επιτρέπουν στην ακρίβεια να φτωχοποιήσει κοινωνικές ομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για άμεσες αυξήσεις ώστε και οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, μιλά από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι δεν δόθηκε καμία αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους.

Πηγή: avgi.gr

*Φωτογραφίες avgi.gr – 902.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση