Επιλογή Μητσοτάκη το lockdown

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Με δυσοίωνες προβλέψεις πλησιάζουν για μια ακόμη χρονιά οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι επιστήμονες πλέον προειδοποιούν για 4.000 απώλειες μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται υπό κατάρρευση. Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας έχει πλέον γίνει αρνητικά παροιμιώδης. Με την ατολμία και την ανεπάρκειά του φέρνει κάθε μέρα πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός καταστροφικού lockdown και χιλιάδων νεκρών. Πρέπει να πάρει μέτρα τώρα για να αποτραπούν και τα δύο. 

Αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, στον Προϋπολογισμό το αδυνατίζει κατά 820 εκ. ευρώ. Επίσης, αρνείται να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, παρά το γεγονός ότι καθημερινά αναβάλλονται χειρουργεία. Το υγειονομικό σύστημα έχει γίνει για μια ακόμη φορά μονοθεματικό, κι αυτό εις βάρος των υπόλοιπων ασθενών που πάσχουν από άλλες ασθένειες ή εισάγονται στα νοσοκομεία μετά από ατυχήματα.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να το παίζει απλός θεατής. Χρειάζεται μια νέα συγκροτημένη καμπάνια ενημέρωσης, χωρίς τα πισωγυρίσματα του παρελθόντος. Ύστερα, θα πρέπει ήδη να είχε προβλεφθεί να υπάρχουν άμεσα και δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ο διαχωρισμός στα τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους είναι μια εγκληματική στάση του κ. Μητσοτάκη. Ξέρουμε ότι και οι εμβολιασμένοι κολλάνε, ωστόσο με χαμηλότερα συμπτώματα και μικρότερους κινδύνους.

Αντί να πετά λευκή πετσέτα και να μιλά ανόητα για πανδημία ανεμβολίαστων, να πάμε πόρτα πόρτα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, με εθελοντές από ΜΚΟ, να ενημερώσουμε και να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 που, ως επί το πλείστον, αν νοσήσουν θα έχουν πολύ υψηλές πιθανότητες για βαριά νόσηση ή ακόμα και για να χάσουν τη ζωή τους.

Σε ότι αφορά στην Παιδεία, επιβάλλονται άμεσες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σπάσιμο των σχολικών τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών. Στα σχολεία πρέπει να καταργηθεί το υπάρχον πρωτόκολλο που προβλέπει ότι για να κλείσουν θα πρέπει πρώτα να ασθενήσουν τα μισά παιδιά στην αίθουσα. Ο ιός επωάζεται στις αίθουσες και εν συνεχεία διασπείρεται στην κοινότητα και τους ηλικιωμένους. Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, αλλά όταν υπάρχουν κρούσματα να κλείνει το τμήμα μόνο για λίγες μέρες και να επιστρέφουν τα παιδιά με μαζικά τεστ. 

Στις εκκλησίες, δε, τα μέτρα της κυβέρνησης είναι μόνο στα λόγια. Ο κ. Μητσοτάκης που σκέφτεται μόνο τις ψήφους, κρύβεται πίσω από την Ιερά Σύνοδο αφήνοντας εκτεθειμένους χιλιάδες πιστούς. Δεν λαμβάνονται μέτρα ελέγχων στους ναούς με αποτέλεσμα οι χώροι θρησκευτικής λατρείας να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα επικινδυνότητας.

Αναφορικά με τα σώματα ασφαλείας, επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δρα ψηφοθηρικά. Τόσο στην αστυνομία όσο και στον στρατό χρειάζονται αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ώστε να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός να ελέγχει εμβολιασμένους πολίτες ή να επιβάλλει πρόστιμα όπου τα πρωτόκολλα παραβιάζονται. Είναι φαιδρό και βαριά προσβλητικό για την υπόλοιπη κοινωνία η αντι-επιστημονική άποψη του κ. Σκέρτσου που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν πως οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό και άρα δεν χρειάζονται αυστηρά μέτρα σε αυτούς.

Τέλος, σχετικά με τα ΜΜΜ, και σε αυτόν τον τομέα ο κ. Μητσοτάκης τα έχει κάνει θάλασσα. Εδώ είναι αναγκαία όσο ποτέ η άμεση ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων, ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στο μετρό.

Ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει όλα αυτά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πραγματικότητας, το μόνο που κάνει είναι να στέλνει μηνύματα εφησυχασμού και success story. Κάνει επικοινωνία παρά το γεγονός ότι έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα. Είναι ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία. Ετοιμάζει με τις πράξεις του ένα νέο lockdown, κι ας το ξορκίζει.

Πηγή: Γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

UEFA Ranking: Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού – Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης - UEFA Ranking Ελλάδα: Φτάσαμε στα...

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν

Την πληροφορία των χτυπημάτων του Ισραήλ στο Ιράν μετέδωσε πρώτο το...

ΗΠΑ: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης μπήκαν σήμερα...

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...
Διαφήμιση