Επίθεση Γιάννη Ραγκούση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό: “Εξαπατούν τους πάντες”

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Είπαν ότι θα δίνουν 120 εκατ. για τους νέους. Τελικά, θα δίνουν στα golden boys διαχείρισης κεφαλαίων, στην αρχή 300 εκατ., ενώ στο μέλλον δισεκατομμύρια».

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό εξαπολύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης.

Σε αιχμηρή του ανάρτηση στο Facebook τονίζει: «Με το νέο ασφαλιστικό είπαν ότι θα δίνουν 120 εκατ. για τους νέους. Τελικά, θα δίνουν στα golden boys διαχείρισης κεφαλαίων, στην αρχή 300 εκατ., ενώ στο μέλλον δισεκατομμύρια από τους φόρους πολιτών κι επιχειρήσεων. Αυτά, σύμφωνα με την επίσημη τελευταία έκθεση της ΕΕ!! Εξαπάτησαν τους νέους. Εξαπάτησαν τους βουλευτές (και τους δικούς τους). Εξαπάτησαν τους πάντες».

Σε απόσπασμα από την έκθεση της Κομισιόν, που συνοδεύει την ανάρτηση Ραγκούση, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως το δημοσιονομικό κόστος της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα πρέπει να καλυφθεί από δημόσια κεφάλαια. «Τα κόστη αναμένεται να είναι διαχειρίσιμα (0,1%-0,2% του ΑΕΠ ετησίως), κατά την επόμενη δεκαετία, και μπορούν να καλυφθούν από υπάρχοντα αποθέματα ασφαλείας στον κοινωνικό προϋπολογισμό. Ωστόσο, το κόστος της μεταρρύθμισης αναμένεται να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου και να κορυφωθεί περίπου στο 1% του ΑΕΠ τη δεκαετία του 2070 σε ετήσια βάση» σημειώνεται.

* Από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook του Γιάννη Ραγκούση

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

UEFA Ranking: Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού – Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης - UEFA Ranking Ελλάδα: Φτάσαμε στα...

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν

Την πληροφορία των χτυπημάτων του Ισραήλ στο Ιράν μετέδωσε πρώτο το...

ΗΠΑ: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης μπήκαν σήμερα...

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...
Διαφήμιση