Εξεταστική: Ομολογία μάρτυρα για Opinion Poll – «Δεν την έλεγξαν ποτέ»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του προέδρου της «Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων» στην Εξεταστική Επιτροπή, καθώς αποκάλυψε ότι η Opinion Poll ουδέποτε ελέγχθηκε.

Ο Θεόδωρος Χατζηπαντελής, όταν ρωτήθηκε για τις απευθείας αναθέσεις ύψους 270.000 ευρώ που έλαβε ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll από εποπτευόμενο φορέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ανέφερε ότι η ελεγκτική αρχή δεν έχει συνεδριάσει καν.

Ο μάρτυρας σημείωσε επίσης πως η Επιτροπή δεν ερεύνησε την εταιρεία, καθώς δεν λειτουργεί αυτεπάγγελτα και δεν υπήρξε σχετική προσφυγή. Υποστήριξε επίσης ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι σε θέση να καθορίσουν εκλογικά αποτελέσματα, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η αξιοποίησή των μετρήσεων από τα μέσα ενημέρωσης «διαμορφώνει ένα κλίμα» εξαιτίας της δημόσιας συζήτησης που προκαλείται.

Ερωτηθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το κατά πόσο τίθεται θέμα αμεροληψίας όταν εταιρεία του ιδιοκτήτη της Opinion Poll Μιχάλη Διαμαντή παίρνει απευθείας αναθέσεις ύψους 270.000 ευρώ από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ) που εποπτεύεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απάντησε: «Όσον αφορά στον έλεγχο που οφείλει να γίνεται και όσον αφορά αυτές τις δουλειές που αναφερθήκατε, που φαντάζομαι ότι κάποιος τις ανέθεσε να γίνουν και το αν αυτό έγινε για τον έναν ή άλλον λόγο, προφανώς πρέπει να υπάρξει ένας έλεγχος».

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσκόπηση της Opinion Poll που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε γίνει στις 31 Μαΐου του 2021 και είχε δημοσιευτεί με διθυράμβους από τον φιλοκυβερνητικό τύπο, δεν ανέφερε καν για ποιον διενεργήθηκε.

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάθεση κόλαφος για ΝΔ

«Κόλαφος για την ΝΔ και τα ψεύδη της η σημερινή κατάθεση του μάρτυρα Θεοδ. Χατζηπαντελή, προέδρου της Ελεγκτικής Αρχής των δημοσκοπήσεων» σχολιάζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογραμμίζουν ότι «είναι προφανές ποιοι είναι οι λόγοι που η ΝΔ αρνείται να καταθέσει στην Επιτροπή ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, Μιχ. Διαμαντής, προκειμένου να εξηγήσει πώς μέσω άλλης εταιρίας συνδεδεμένης με την  Opinion Poll, πήρε με απευθείας αναθέσεις 270.000€ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας.

Η απάντηση στο ερώτημα τι φοβούνται και τον κρύβουν, όπως κρύβουν και τον Στ. Πέτσα, έχει ήδη δοθεί από την ίδια την ΝΔ η οποία συνηθισμένη στην εργαλειοποίηση των δημοσκοπήσεων  και στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας, ακολουθεί την ίδια τακτική και στην Εξεταστική Επιτροπή».

* Πληροφορίες από avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μητσοτάκης: Μετά το 3ήμερο της φθοράς στη Βουλή ανακοίνωσε κατώτατο μισθό 830 €, καθαρά 706

Στα 830 ευρώ μικτά από 780 σήμερα αυξάνεται από την 1η Απριλίου ο κατώτατος...

Υπόθεση Κολωνού: Ένοχος ο Μίχος για τα κακουργήματα – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Ένοχο για βιασμό κατά πλειοψηφία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον 55χρονο...

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...
Διαφήμιση