Εξεταστική επιτροπή – Μπλόκο ΣΥΡΙΖΑ στα παιχνίδια της ΝΔ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Απέλπιδες προσπάθειες καταβάλλει η Ν.Δ. προκειμένου το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να αλλάξει τη θετική στάση του επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή, ελπίζοντας ότι θα αλλάξει η πρόταση πριν φτάσει στην Ολομέλεια.

Όμως, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ότι η πρότασή του δεν αλλάζει. «Δεν υπάρχει θέμα να αλλάξει η πρότασή μας. Αυτή που είναι θα φτάσει στην Ολομέλεια. Εξηγήσαμε ότι το ένα κομμάτι δεν διευρύνεται και το άλλο είναι διευρυμένο από μόνο του» τόνισε χθες η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τις λίστες Πέτσα και την εταιρεία δημοσκοπήσεων Orinion Poll.

«Η πρότασή μας δεν διερευνά γενικώς και αορίστως.  Έχει τις λίστες Πέτσα 1 και 2, επί των οποίων δεν μπορεί να υπάρξει διεύρυνση, και προβλέπει ότι μέσα στην πανδημία -άρα έχει χρονικό περιορισμό- μοιράστηκε δημόσιο χρήμα με αδιαφανή τρόπο. Στο δεύτερο κομμάτι της πρότασής μας για τις δημοσκοπήσεις δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Μπορεί να μιλήσει κάποιος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα» υπογράμμισε η Ολ. Γεροβασίλη.

Την επόμενη εβδομάδα η Διάσκεψη θα ορίσει την ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια, αλλά χθες φάνηκε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 120 ψήφους.

Το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν την πρόταση. Μάλιστα ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε χθες στην Ολομέλεια απευθυνόμενος στη Ν.Δ.: «Θα σας πάμε μέχρι τέλους με την Εξεταστική». Σημειώνεται ότι και τα δύο κόμματα βάζουν και άλλα θέματα (π.χ. η Ελληνική Λύση επιδιώκει διεύρυνση της περιόδου κατά δέκα έτη), αλλά δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση όπως έχει κατατεθεί.

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και το ΜέΡΑ25 δεν ήταν στη χθεσινή Διάσκεψη, ωστόσο οι ηγεσίες τους έχουν δηλώσει πως θα ψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Διάσκεψης υπήρξε προσπάθεια από την πλευρά της Ν.Δ. να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να τροποποιηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ πριν φτάσει στην Ολομέλεια.

«Υπήρξαν και παρερμηνείες και έλλειμμα κατανόησης της πρότασής μας» σχολίασε η Ο. Γεροβασίλη τονίζοντας πως «είναι καταστρατήγηση του συντάγματος η συζήτηση για δύο κάλπες. Δεν είναι δικαίωμα της πλειοψηφίας να αλλοιώσει το περιεχόμενο της πρότασής μας». Με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν και άλλα κόμματα.

Τασούλας: Να κανονιστούν όλα έως την Ολομέλεια

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας είπε ότι πρέπει όλα να έχουν κανονιστεί πριν από τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Υπήρξε η άποψη ότι η Ολομέλεια μπορούσε να αποφασίσει με τους 120 να ψηφίσει την πρόταση όπως είναι και μετά η Επιτροπή αποφασίζει μόνη της. Εξήγησα ότι αυτό δεν γίνεται. Η Επιτροπή υπόκειται στις αποφάσεις της Ολομέλειας και δεν μπορεί η Επιτροπή να αυτονομηθεί από την Ολομέλεια. Θα πρέπει όλα αυτά να καθοριστούν στην Ολομέλεια» ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ακόμα η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το πνεύμα της πρότασής της είναι ο έλεγχος της κυβέρνησης για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. «Ερευνούμε την κυβέρνηση. Είναι κοινοβουλευτικός έλεγχος. Κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας τις Opinion Poll και Interview.

Πηγή: Ρεπορτάζ του Κώστα Πουλακίδα από την εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση