Εξεταστική για “Λίστα Πέτσα”: Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με αποχή στις «θεσμικές παρεκτροπές»

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μετά τη χθεσινή παραδοχή, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε και ενέκρινε ποια ΜΜΕ θα μπουν στις «λίστες Πέτσα» και ποια θα αποκλειστούν η σημερινή μέρα στην Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος» επεφύλασσε ακόμα ένα επεισόδιο καθώς η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να καλέσει μάρτυρα τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας προκαλώντας την οργή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Οι θεσμικές παρεκτροπές της κυβέρνησης στην εξεταστική επιτροπή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα η Ν.Δ. έφτασε στο ακραίο σημείο να παραβιάσει ακόμη και δική της απόφαση που προέβλεπε να καλέσουν για μάρτυρα  τον εκπρόσωπο του Υπ. Υγείας,  υπεύθυνο για την παραλαβή του έργου. Αντ΄ αυτού έστειλαν ένα μέλος, αντί για τον Πρόεδρο, και μάλιστα άλλης επιτροπής με διαφορετικό αντικείμενο» δηλώνουν τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση για «συγκάλυψη λόγω ενοχής» και το κόμμα της Κουμουνδούρου «αρνήθηκε να νομιμοποιήσει μια ακόμη κυβερνητική μεθόδευση απέχοντας από την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα».

Τι συνέβη

Με την κυβέρνηση να εξακολουθεί να κρύβει τον Στέλιο Πέτσα από την εξεταστική επιτροπή άλλο ένα επεισόδιο «κρυψίματος» ήρθε να προστεθεί σήμερα με τη η Νέα Δημοκρατία να μην καλεί ως μάρτυρα τον Παναγιώτη Πρεζεράκο, γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, και εκ των καθ’ ύλην αρμοδίων για το μοίρασμα των χρημάτων της εμβολιαστικής καμπάνιας.

Αντί του αρμοδίου γενικού γραμματέα που είναι πολιτικό πρόσωπο, η «γαλάζια παράταξη» που έχει και την πλειοψηφία στο προεδρείο κάλεσε τον Δημήτρη Πανταζή, μέλος της επιτροπής σχεδιασμού και εκτέλεσης του έργου.

Πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση