Εξάρχεια – Σοβαρή καταγγελία δικηγόρου: ΜΑΤατζής μού έριξε μπουνιά στη μούρη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρά ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης μιλώντας στο koutipandoras.gr, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA σε 14 άτομα που κατηγορούνται για παλαιότερη υπόθεση κατάληψης στο Πολυτεχνείο.

Ο κ. Αρχιμανδρίτης μεταβαίνοντας στο γραφείο του, βρέθηκε τυχαία μπροστά στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια όπου όπως φαίνεται σε βίντεο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε όργιο βίας και καταστολής, του οποίου έγινε και ο ίδιος θύμα.

Όπως αναφέρει στάθηκε για να παρατηρήσει την εξέλιξη της πορείας πριν ακόμη αρχίσουν τα επεισόδια. «Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας Ματατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές. Κατευθείαν τα υπόλοιπα ΜΑΤ τους κυνηγάνε και αρχίζουν τα γκλομπ. Ένας αναρχικός, τότε, ανοίγει έναν πυροσβεστήρα. Τέσσερις-πέντε πέφτουν κάτω και τους πιάνουν τα ΜΑΤ», περιγράφει.

Μπροστά στον κ. Αρχιμανδρίτη, σύμφωνα με όσα μεταφέρει ο ίδιος, ένας άνδρας των ΜΑΤ «πατάει το λαιμό ενός, πεσμένου στο έδαφος, διαδηλωτή» και συνεχίζει: «Στέκομαι από πάνω του αμίλητος και όταν βλέπω να μην κουνιέται ο διαδηλωτής λέω στον ΜΑΤατζή “μήπως να μην του πατάτε το λαιμό μην έχουμε κανένα ”ατύχημα”;” Αμέσως παίρνει το πόδι του», σημειώνει ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης στην αφήγηση των περιστατικών που οδήγησαν και στη βιαιοπραγία εναντίον του.

Όπως περιγράφει στο koutipandoras.gr ένας άνδρας των ΜΑΤ τον πλησίασε στη συνέχεια και του είπε να απομακρυνθεί. «Αμέσως, χωρίς να προλάβω να πω τίποτα – δεν υπερβάλω – έρχεται ο επικεφαλής και μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη! Τονίζω δεν είχα πει τίποτα!».

Ο κ. Αρχιμανδρίτης δήλωσε αμέσως τη δικηγορική του ιδιότητα στους άνδρες της αστυνομίας για να λάβει την απάντηση, «στ’ αρχίδια μου τι είσαι ρε», ενώ ο επικεφαλής δίνει την εντολή σε υφιστάμενό του, «διώξε τον μαλάκα». Τότε μάλιστα δέχτηκε και χτύπημα με ασπίδα.

Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση κάνει η καταγγελία του Βασίλη Αρχιμανδρίτη ότι τη τζαμαρία ενός φωτοτυπικού μαγαζιού την έσπασε άνδρας των ΜΑΤ και όχι διαδηλωτής. «Δύο διαδηλωτές είχαν μπει σε ένα φωτοτυπάδικο στη γωνία και ένας ΜΑΤατζής έσπασε τη τζαμαρία του μαγαζιού βρίζοντας χυδαία. Ξαναλέω, την τζαμαρία την έσπασε ΜΑΤατζής», σημειώνει, ενώ αναφέρει και ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έβριζαν χυδαία όποιον περνούσε από μπροστά τους.

Μάλιστα ο κ. Αρχιμανδρίτης μας παρέπεμψε και σε φωτογραφίες του πρακτορείου intime, τις οποίες δημοσίευσε μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα kathimerini.gr, και στις οποίες φαίνεται ο ίδιος να στέκεται πάνω από τον διαδηλωτή που δέχεται την αστυνομική βία, με τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Το περιστατικό καταδικάζει σε ανακοίνωσή της και η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων καταγγέλλει τη βιαιοπραγία σήμερα στα Εξάρχεια εναντίον δικηγόρου μέλους της.

Ο συνάδελφος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από αστυνομικό διμοιρίας των ΜΑΤ όταν διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση διαδηλωτή από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ο συνάδελφος δήλωσε την ιδιότητα του στον επικεφαλής της διμοιρίας και εισέπραξε μια χυδαία συμπεριφορά και απώθηση με τις ασπίδες των αστυνομικών.

Η ένταση της κρατικής βίας δε μας εκπλήσσει. Πάει χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που στοχεύει τη ζωή και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, όπως και των αυαπασχολουμένων – μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων και αξιοποιείται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Δε μας φοβίζουν, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει!

* Ρεπορτάζ του Αντώνη Ρηγόπουλου στην ιστοσελίδα koutipandoras.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση