Ενόχληση στην Τουρκία για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Εκνευρισμός επικρατεί στην Τουρκία μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. Το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος μιλά για «εχθρική πολιτική» εναντίον της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και επιμένει πως «καμία προσπάθεια δεν θα πετύχει δίχως εμάς».

«Η δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την τριμερή σύνοδο κορυφής είναι μια νέα εκδήλωση των εχθρικών πολιτικών του ελληνικού δίδυμου απέναντι στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Η συμπερίληψη της Αιγύπτου σε αυτή τη δήλωση είναι ένδειξη ότι η αιγυπτιακή διοίκηση δεν έχει καταλάβει ακόμη την πραγματική διεύθυνση όπου μπορεί να συνεργαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η Άγκυρα επιμένει να αναφέρει πως «χωρίς τη συμμετοχή της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν μπορεί να είναι επιτυχής» οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στην περιοχή και επαναλαμβάνει μεταξύ άλλων σε «εχθρούς και φίλους» πως «δεν πρέπει να αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Αναφερόμενη σε Ελλάδα και Κύπρο, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι «η απαραίτητη απάντηση δόθηκε στις προσπάθειες αυτών των δύο να παραβιάσουν την υφαλοκρηπίδα μας, προκειμένου να προκαλέσουν ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο» στέλνοντας μήνυμα πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση