Εμβολιασμοί: Ο άγνωστος παράγοντας “Χ” που τινάζει στον αέρα τα νέα μέτρα και μας οδηγεί στο χάος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

* Γράφει ο Αντρέας Παναγόπουλος – Η εξαγγελία των νέων σκληρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους, από τον Υπουργό Υγείας αποδεικνύει την αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα “Ελευθερία” καθώς ούτε το τείχος ανοσίας κατάφερε να οικοδομήσει ούτε βέβαια να μας βάλει στο “τελευταίο μίλι” αυτής της περιπέτειας όπως έχει επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να διαψευστεί παταγωδώς.

Το χειρότερο όμως είναι ότι τα νέα μέτρα δεν λαμβάνουν υπόψιν -ή κρύβουν- έναν άγνωστο παράγοντα “Χ” που μπορεί να τα τινάξει στον αέρα μέσα στους επόμενους, λίγους μήνες. Ποιός είναι αυτός;

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας, σε κάποιο σημείο των εξαγγελιών του, διευκρίνισε για μία ακόμη φορά κάτι που γνωρίζαμε: πως πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται όποιος έχει συμπληρώσει την 14η ημέρα από τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου. Εκείνο όμως που δεν διευκρινίζει ούτε ο ίδιος ούτε και η επιστημονική κοινότητα είναι το για πόσο διάστημα θα θεωρείται κάποιος “πλήρως εμβολιασμένος”.

Με δεδομένο λοιπόν ότι τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από 1ης Σεπτεμβρίου και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε όσοι έχουμε εμβολιαστεί το πρώτο 3μηνο του 2021 θα πάψουν να θεωρούνται εμβολιασμένοι και άρα θα πρέπει είτε να εμβολιαστούν και πάλι είτε να υποστούν τις συνέπειες των νέων μέτρων.

Μέχρι στιγμής, εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι με τις υπάρχουσες μεταλλάξεις ένας εμβολιασμένος έχει πλήρη προστασία για τουλάχιστον 3 μήνες και μετά αυτή αρχίζει να μειώνεται σταδιακά. Ξέρουμε ακόμη ότι μία αναμνηστική δόση μπορεί να παρατείνει αυτή την περίοδο πλήρους προστασίας αλλά όχι επ’ αόριστον.

Σίγουρα δεν γνωρίζουμε αν το εμβόλιο μπορεί να γίνεται εφ’ άπαξ και να μας προστατεύει, ως ένα βαθμό, για πάντα. Πράγμα μάλλον αμφίβολο, όπως όλα δείχνουν. Το πιο πιθανό είναι να λειτουργεί όπως τα εμβόλια της γρίπης και να χρειάζεται, ετήσια επανάληψη που θα περιλαμβάνει και στελέχη νέων μεταλλάξεων.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι μέχρι τέλος του 2021 θα πρέπει να ξεκινήσουν κυλιόμενοι, επαναληπτικοί εμβολιασμοί ταυτόχρονα με εκείνους που θα εμβολιάζονται για πρώτη φορά.

Να σημειωθεί εδώ, ότι μόλις χθες μάθαμε ότι η Μεγάλη Βρετανία παράγγειλε χθες 35.000.000 δόσεις εμβολίων της pfizer για το δεύτερο 6μηνο του 2022 παρά το ότι περίπου το 88% των πολιτών άνω των 16 ετών έχει ήδη κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και περίπου το 77% έχει κάνει και τις δύο δόσεις.

Υπάρχει στην Ελλάδα αντίστοιχος προγραμματισμός; Και αν υπάρχει, έχει εξασφαλιστεί ότι ο ρυθμός των επαναληπτικών εμβολίων θα είναι ομαλός;

Με άλλα λόγια, πόσο πιθανό είναι σύμφωνα με την επιτροπή ειδικών και την κυβέρνηση κάποιοι πλήρως εμβολιασμένοι σήμερα να θεωρούνται ανεμβολίαστοι για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα με τις όποιες συνέπειες θα έχει αυτό στην εργασία τους, στις σπουδές τους, στις μετακινήσεις τους;

Η μέχρι σήμερα εμπειρία του “βλέποντας και κάνοντας” δείχνει ότι μάλλον δεν έχουν καν σκεφτεί τον άγνωστο παράγοντα “Χ”. Ετσι πέρα από τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας που υποδαυλίζουν, κινδυνεύουμε να μας βυθίσουν σε ένα απερίγραπτο υγειονομικό χάος…

Πηγή: anatropinews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...

Κασσελάκης: «Στα χέρια μας να κάνουμε το αύριο καλύτερο – Ριζική επανεκκίνηση του ΕΣΥ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πολύπαθο νοσοκομείο της Κω επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου ο πρόεδρος...

Ευρωεκλογές 2024: Το εμπόριο πατριωτισμού του Μητσοτάκη – Τι κρύβει η επιλογή Μπελέρη

*Του Σπύρου Σουρμελίδη - Αντί να επιβάλει το Ευρωπαϊκό...
Διαφήμιση