Εκπαιδευτικοί: Μεγάλη και δυναμική η απάντηση ενάντια σε Κεραμέως και Μητσοτάκη (Βίντεο-Φωτογραφίες)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που κατέληξε στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλλητηρίου που διοργανώθηκε σήμερα έξω από το Εφετείο.

«Κούλη Κεραμέως, ακούστε το καλά – Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» το σύνθημα που φώναξαν οι εκπαιδευτικοί, κάνοντας στάση και στην Ηρώδου Αττικού,  καθώς δεν τους επετράπη να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στα δεκάδες καλέσματα για συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία ενάντια στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων και την αυτοαξιολόγηση, που σύμφωνα με τους διοργανωτές έχει τη στήριξη και τη συμμετοχή του 95% των εκπαιδευτικών, παρά τις μεθοδεύσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου πάνω στην έφεση του υπουργείου Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης – έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη – ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική.

Τον αγώνα των εκπαιδευτικών στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο να βρίσκεται στο συλλαλητήριο.

«Ο βασικός στόχος της πολιτικής Κεραμέως είναι να μετατρέψει τη γνώση σε προνόμιο. Αυτό έκανε με την παρέμβασή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας χιλιάδες μαθητές έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο ώστε να έχουν περισσότερη πελατεία τα κολλέγια. Το ίδιο κάνει σήμερα και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια. Αντί να ενισχύσει τους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τα τεράστια μορφωτικά κενά που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, δημιουργεί τμήματα με 28 μαθητές μέσα, φτιάχνει σχολεία πολλών κατηγοριών, μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε κυνηγούς χορηγών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Όλα αυτά τα υλοποιεί με έναν αδιανόητο αυταρχισμό λέγοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν δικαίωμα να απεργήσουν απέναντι στην πολιτική της. Ο αυταρχισμός και ο σκοταδισμός Κεραμέως θα ηττηθεί από τον κοινωνικό αγώνα, θα ηττηθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα, τον αγώνα της οποίας στηρίζουμε για ένα δημοκρατικό σχολείο» δήλωσε στο avgi.gr.

Το «παρών» στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έδωσαν επίσης η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Πηγή: Εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ” – Φωτογραφίες avgi.gr & efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση