Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 68% – Συγχαρητήρια από Παπανδρέου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης επικρατεί του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις εσωκοματτικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, συγκεντρώνοντας ποσοστό κοντά στο 68% – Περί τις 9 η αρμόδια Επιτροπή Εκλογών ανακοίνωσε ότι με ενσωματωμένο το 70,4% των ψηφισάντων στο Β’ γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 68,42%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου 31,6%.- 206 χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Η δήλωση Παπανδρέου

Σε δήλωσή προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρεόυ αποδεχόμενος την ήττα του. «Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατικών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών των φίλων και των δημοκρατών πολιτών, του ελληνικού λαού. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά, ώστε να φτιάξουμε μια πλειοψηφούσα παράταξη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος σημείωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αξίες και τις ιδέες του. Τέλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους εθελοντές. «Ήταν ένας ωραίος αγώνας», είπε.

Το τηλεφώνημα Παπανδρέου σε Ανδρουλάκη

Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη λίγο πριν τις 9, όταν και πια ήταν ξεκάθαρη η επικράτηση του 42χρονου Κρητικού στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Ο πρώην πρωθυπουργός τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα δέχθηκε ο νικητής των εκλογών του ΚΙΝΑΛ και νέος πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε καλή επιτυχία και του είπε να έχουν συνάντηση τις επόμενες μέρες.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τον νέο αρχηγό του κόμματος, λίγο πριν τις 9. Ο πρώην πρωθυπουργός τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη και οι δυο τους συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό.

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Δημοκρατικης Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον κ. Ανδρουλάκη.

Λοβέρδος σε Ανδρουλάκη: Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ

«Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του και να του ευχηθεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Λοβέρδος, εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, του είπε:

«Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση του Παύλου Γερουλάνου

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης» ανέφερε σε δήλωσή του ο Παύλος Γερουλάνος και κατέληξε λέγονας: «Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους».

* Πληροφορίες από το iEidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση