Ειρήνη και διπλωματία, όχι όπλα!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία πρέπει να είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική. Συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και φορτώνει τεράστια βάρη, πόνο και δυστυχία στις πλάτες αυτών που πληρώνουν πάντα τους πολέμους. Δηλαδή εκατομμυρίων αδύναμων ανθρώπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα εναντίον αυτού του πολέμου και συμμετείχε σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Μόνη διέξοδος από την κατάσταση αυτή είναι η αποκλιμάκωση της έντασης. Αυτό είναι κρίσιμο ζήτημα, την ώρα που η Ευρώπη φαίνεται να κατρακυλάει προς την αποσταθεροποίηση. Η Ελλάδα, που λόγω γεωγραφικής θέσης και διπλωματικής παράδοσης διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όφειλε, τέτοιες ώρες, να εργάζεται για την αποκλιμάκωση, με πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν το κάνει όμως. Αντίθετα, με απόφαση Μητσοτάκη και χωρίς, απ’ ό,τι φαίνεται, να ερωτηθεί η ελληνική διπλωματία, αποφάσισε να προωθήσει στην Ουκρανία ένα φορτίο όπλων, μεγάλο μέρος του οποίου είχε κατασχεθεί παλιότερα, ως παράνομο, από ουκρανικά πλοία.

Η κίνηση αυτή καθιστά την Ελλάδα παράγοντα, έστω και έμμεσο, της πολεμικής εμπλοκής. Και, πέρα από την ικανοποίηση που προσφέρει σε έξαλλους πολεμοχαρείς δυτικόφρονες, βοηθάει ελάχιστα στην Ουκρανία, ενώ βλάπτει σοβαρά τη χώρα μας.

Δεν υπάρχει άλλο γόνιμο πεδίο να εργαστεί η χώρα, πέρα από αυτό της ειρήνης, του ανθρωπισμού και της διπλωματίας. Η απύθμενη γελοιότητα και ελαφρότητα που επιδεικνύει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη είναι, το λιγότερο, επικίνδυνη.

*Το κύριο άρθρο σήμερα στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση