Εγκλημα και θράσος

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ που αποκαλύπτουν ότι 16.519 ασθενείς Covid πέθαναν εκτός ΜΕΘ εκθέτουν ολοκληρωτικά την κυβέρνηση. Γιατί επιβεβαιώνουν την τραγική διαχείριση της πανδημίας και την οικτρή κατάσταση στην οποία εγκαταλείφθηκε το Εθνικό Σύστημα Υγείας εδώ και δύο χρόνια.

Ο αριθμός αυτός των θανάτων εκτός ΜΕΘ αντιστοιχεί στο 64% των συνολικών θανάτων από Covid. Το πόσοι από αυτούς θα είχαν αντιμετωπίσει τη νόσο αν υπήρχε θέση σε ΜΕΘ μόνο προσεγγιστικά μπορεί να υπολογιστεί. Τον Νοέμβριο του 2020, η πνευμονολόγος Α. Κοτανίδου έλεγε σε επίσημη ενημέρωση ότι το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ ήταν περίπου 35%-37%.

Η έκθεση Τσιόδρα επισημαίνει ότι όσο γεμίζουν οι ΜΕΘ τόσο ανεβαίνει η θνητότητα. Οι ΜΕΘ γέμισαν, τα ποσοστά θνητότητας ανέβηκαν και η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι είτε οι άνθρωποι διασωληνώνονται σε ΜΕΘ είτε σε κοινά κρεβάτια, η τύχη τους είναι η ίδια. Σιγά το πράγμα.

Απομένει να υπολογίσουμε πόσες ΜΕΘ χρειάζονταν για να αποφευχθούν έστω και οι μισοί από τους θανάτους αυτούς. 200; 300; Η κυβέρνηση συνειδητά αποφάσισε να μην τις φτιάξει και να μην τις στελεχώσει. Της ήταν πιο βολικό να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει μια ΜΕΘ για κάθε κάτοικο της χώρας και φαντασιώνεται λεφτόδεντρα.

Οσο για τον Πλεύρη, που κουκούλωσε τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δηλώνει προκλητικά ότι «όσοι χρειάστηκε να διασωληνωθούν, διασωληνώθηκαν». Σε κοινά κρεβάτια. Θράσος.

*Το κύριο άρθρο στη εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Άνεμοι ακροδεξιού λαϊκισμού στα πανιά της ΝΔ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

*Γράφει ο Στράτος Βαλτινός - Αν ο Ερντογάν έχριζε...

Τέμπη – μπάζωμα: Πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα που αρχειοθέτησε την μήνυση κατά Τριαντόπουλου

Ηεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας – Το παρασκήνιο και η κόντρα με τη Μπεκατώρου

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπανώτας στην πρώτη του δήλωση...
Διαφήμιση