Εγκληματικότητα: Με την πλάτη στον τοίχο ο Χρυσοχοΐδης – Κρύβεται πίσω από διαρροές

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Επικοινωνιακού τύπου διαρροή από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά τις απανωτές μαφιόζικες εκτελέσεις στη χώρα μας.

Σε δεινή θέση έχει βρεθεί η κυβέρνηση μετά την «έκρηξη» της βαριάς εγκληματικότητας και το μπαράζ μαφιόζικων εκτελέσεων που κατεδαφίζουν το πολυδιαφημισμένο αφήγημά της περί «νόμου και τάξης».

Η δυσφορία των πολίτων σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας είναι έντονη, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και σε πρόσφατη δημοσκόπηση, ενώ γκρίνιες υπάρχουν μέχρι και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δείξει μία δήθεν ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα. Έτσι, μετά τη χθεσινή του δήλωση, όπου κάλυψε την αστυνομία, δημιουργώντας παράλληλα ερωτηματικά με την αναφορά του για τη μαφία και τους θεσμούς, προχώρησε σε ένα επικοινωνιακό σόου μέσω διαρροών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έγιναν δύο συσκέψεις υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με διαρροές από το υπουργείο, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε περιοχές όπου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας ή μεγάλη εμπορική κίνηση.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εποχή που ξεκινά μετά την πανδημία, «ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με αστυνομική παρουσία και περιπολίες, με ευέλικτες ομάδες, ειδικά σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός πολιτών. Οι περιπολίες θα γίνονται από την ΔΙΑΣ, τη Δράση και την ΟΠΚΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα ΔΙΑΣ είχε αποσυρθεί κακήν κακώς από τους ελέγχους των πολιτών στο δρόμο και τα πάρκα για τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη διαρροή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «ενισχύεται το δίκτυο πληροφοριών και ερευνών της Αστυνομίας, ενώ επικαιροποιείται η χαρτογράφηση των ενεργών εγκληματικών ομάδων, με ονόματα και διευθύνσεις». Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι τη Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε αρκετά νυχτερινά μαγαζιά.

Ωστόσο οι σφαίρες συνεχίζουν να πέφτουν σα χαλάζι σε όλη τη χώρα, όπως έγινε το πρωί στον Άλιμο. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη ασφάλεια νιώθει μόνο το οργανωμένο έγκλημα».

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση