”Εγκεφαλικά” στη ΝΔ από τη ”συμμαχία” Καραμανλή – Σαμαρά! ”Ντρίμπλες” Μητσοτάκη με την συμφωνία Πρεσπών

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μόνο η λέξη ψυχρολουσία μπορεί να περιγράψει αυτό που επικρατεί στους κόλπους του Μεγάρου Μαξίμου μετά την κοινή είσοδο στον συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ που πραγματοποίησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, μάλιστα, έγιναν δεκτοί με ισχυρό χειροκρότημα από στελέχη και τοπικούς αξιωματούχους.

Κομματικά στελέχη ερμήνευσαν δε το στιγμιότυπο ως «μία επιδίωξη των δύο πρώην προέδρων του κόμματος να προβάλουν τη σύγκλισή τους στα βασικά πεδία της εξωτερικής πολιτικής». Αμφότεροι τάσσονται κατά της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ενώ δεν προτίθενται να ψηφίσουν τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που παραμένουν στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Οι ίδιοι κύκλοι παρατηρούν ότι «ουδέποτε στο παρελθόν είχε υπάρξει κοινή είσοδος δύο πρώην πρωθυπουργών».

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει σε συνεργάτες του ότι «δεν επείγομαι να φέρουμε στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας με τα Σκόπια. Θα γίνει αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό που προέχει τώρα είναι η εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών και η ανάπτυξη της μεταξύ μας οικονομικής συνεργασίας».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού «που γνωρίζουν άριστα τον τρόπο που σκέφτεται ο κύριος Μητσοτάκης τοποθετούν τον χρόνο της πιθανής ψήφισης των μνημονίων αυτών αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, αν η Ν.Δ. ψηφίσει το όνομα ‘Βόρειος Μακεδονία’ πριν από εκλογές, υπολογίζεται ότι θα έχει μίνιμουμ απώλεια της τάξης του 5% της εκλογικής της δύναμης».

Πληροφορίες από eretikos.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Λογαριασμοί ρεύματος / Φωτιά οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις στις χαμηλότερες καταναλώσεις

*Της Αντιγόνης Ζούντα - Τις μικρότερες καταναλώσεις φαίνεται ότι...

UEFA Ranking: Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού – Αποκλεισμός του ΠΑΟΚ

Συντάκτης: Λευτέρης Παυλίδης - UEFA Ranking Ελλάδα: Φτάσαμε στα...

Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν

Την πληροφορία των χτυπημάτων του Ισραήλ στο Ιράν μετέδωσε πρώτο το...

ΗΠΑ: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης μπήκαν σήμερα...
Διαφήμιση