Δ.Χριστόπουλος: Δεν γίνεται να μη μιλάμε για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας επειδή το ΝΑΤΟ είναι κακό

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Δεν μπορεί να επικαλείται ένας τρίτος παράγοντας το τι γίνεται μέσα σ’ ένα κράτος προκειμένου να μπαίνει στρατιωτικά και να το διαλύει, δεν γίνεται» επισήμανε μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εξήγησε πως «αυτό έκαναν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους το 1999 στη Σερβία αυτό κάνουν οι Ρώσοι σήμερα στην Ουκρανία».

Στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη μίλησε μεταξύ άλλων και για την πολιορκία της Μαριούπολης και τις θανάσιμες επιπτώσεις στον πληθυσμό της, στους αμάχους. Επισήμανε πως η πολιορκία μιας πόλης με ό,τι συνεπάγεται δεν είναι κάτι που το βλέπουμε συχνά να γίνεται από τακτικό στρατό, όπως κάνει τώρα ο Ρώσικος, ο οποίος διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση με τέτοιου είδους χαρακτηριστικά. Συνήθως τόνισε αυτά τα βλέπαμε να τα κάνουν κατσαπλιάδες και παραστρατιωτικοί.

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε για τα εγκλήματα πολέμου και εξήγησε πως αυτό που κάνει τώρα η Ρωσία στη Μαριούπολη είναι για να καταστήσει την Αζοφική μια ρωσική λίμνη. «Αυτό που κάνει η Ρωσία, ό,τι ευθύνες έχει το ΝΑΤΟ και η Δύση, είναι αυτοτελώς ένα μη συμψηφίσιμο έγκλημα, ένα έγκλημα πολέμου» εξήγησε.

Και τόνισε πως «Αυτά δεν μπορούμε να μην τα λέμε διότι το ΝΑΤΟ είναι κακό. Είναι κακό το ΝΑΤΟ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν επιχειρεί το ΝΑΤΟ, άλλος επιχειρεί» τόνισε.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Αποκλεισμός των “Σπαρτιατών” με ένα σκεπτικό που οδηγεί σε μεγάλες περιπέτειες

Καλώς αποκλείστηκαν οι “Σπαρτιάτες” από τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές;...

Αλέξης στο Βερολίνο, Αλέξης στην Κωνσταντινούπολη, Αλέξης και στα… Βαλκάνια, που καίνε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Σε κορυφαίο πολιτικό γεγονός...

Τέμπη: Εντολή εισαγγελέα να αποκαλυφθούν ποιοί ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

*Της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση - Δεκαπέντε μήνες μετά το...
Διαφήμιση