Δολοφονία 19χρονου: Σε νεοναζιστική ομάδα ανήκουν οι φερόμενοι ως δράστες

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μέλη νεοναζιστικής φράξιας που δρα «καμουφλαρισμένη» με τα χρώματα του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι είναι οι δολοφόνοι του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τη νύχτα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

H αστυνομία φέρεται να ταυτοποίησε και άλλα δύο άτομα, πέρα από τον 23χρονο Αλβανό Αυξέντιο Τσιρκάου, που κρατείται από χθες. Ο τελευταίος έχει στο μητρώο του ιστορικό χουλιγκανισμού και είναι υπόδικος για παλαιότερα επεισόδια, με μαχαιρώματα κλπ.

Η έρευνα γίνεται και μέσω συνδέσμων φιλάθλων του ΠΑΟΚ και άλλων ομάδων στη Θεσσαλονίκη, ενώ το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στην έρευνα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday, που δημοσιεύει τα παρακάτω στοιχεία, η συγκεκριμένη ομάδα κακοποιών έχει διαπράξει σωρεία επιθέσεων, με αφορμές όχι απαραίτητα οπαδικές. Συχνά επιτίθεται ακόμα και ενάντια στη «Θύρα 4», την αντιφασιστική γραμμή της οποίας αρνείται και αμφισβητεί:

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας 19χρονος στην Θεσσαλονίκη δέχτηκε άγρια επίθεση από ομάδα 15 ατόμων, οι οποίοι του προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα με αναμμένο πυρσό. Η αστυνομία απέδωσε το επεισόδιο σε οπαδικές διαφορές.

Τον περασμένο Οκτώβριο χούλιγκανς του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε οπαδούς της ίδιας ομάδας, στα κεντρικά γραφεία της «Θύρας 4», δηλαδή στον επίσημο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ.

Μέλη του ίδιου «τάγματος εφόδου» συμμετείχαν και στην επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ και μαθητών, στην κατάληψη του ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη, καθώς και στην επίθεση στο αντιεξουσιαστικό στέκι «Libertaria» μετά το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, το 2018.

Άτομα της ίδιας νεοναζιστικής ομάδας φέρονται να συμμετείχαν και στον ξυλοδαρμό του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τέλος, ακριβώς ένα χρόνο πριν στις 21 Ιανουαρίου 2021 η οπαδική βία και η δράση νεοναζιστικών στοιχείων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν κατά τη διάρκεια προκαθορισμένης συμπλοκής οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπεσαν πυροβολισμοί, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν τουλάχιστον δύο κάλυκες από το σημείο της σύγκρουσης.

Πηγή: documentonews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση