Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΚΟ της Ν.Δ. αποφάσισε ο πρωθυποουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αντικομμουνιστική ρητορική του «γαλάζιου» βουλευτή προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών που αναγκάστηκε να τον αδειάσει ευθέως και μάλιστα σε έντονο ύφος, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στο κόμμα της Πειραιώς. 

Ο Νίκος Δένδιας, στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητιόταν η κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, δεν άφησε να πέσει κάτω η προκλητική αναφορά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και χτυπώντας το χέρι στο έδρανο χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη» και τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Την οργή Δένδια προκάλεσε η ομιλία του Κ. Μπογδάνου. Σε αυτή, προσάθησε να υπεραμυνθεί τη συμμετοχή του στην πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι και μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι «ο Γρίβας ελεγε εχουμε τρεις εχθρούς. τους Άγγλους, τους τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελεγε ηταν οι κομμουνιστές». 

Η αντικομουνιστική φράση αυτή αρχικά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που κατηγόρησε τον Κωσταντίνο Μπογδάνο για υιοθέτηση της ρητορικής της Χρυσής Αυγής: «Εκτός από το Τι Μπογδάνος – Τι Ρουφιάνος υπάρχουν και χειρότερα: Το τι Μπογδάνος – Τι Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.

Η Σία Αναγνωστοπούλου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ζήτησε από το προεδρείο να παρέμβει για την επίθεση του Κ.Μπογδάνου εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να διαγράψει από την Κ.Ο. του κόμματός του τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, αφού πρώτα τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα ο κ. Δένδιας» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τα όσα έγιναν στη Βουλή.

«Η φασιστική και αποτρόπαια δημοσιοποίηση της λίστας με τα ονόματα νηπίων μεταναστών δεν ήταν ικανή, μέχρι που ο Μπογδάνος άγγιξε και το περιβάλλον του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βουλή ότι στις γιορτές μίσους σε Γράμμο – Βίτσι παρευρέθηκε μαζί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου, αλλά και τον βουλευτή Καστοριάς της Ν.Δ. Ζήση Τζηκαλάγια» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Συνεπώς, για να είναι ειλικρινής η στάση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από τον Μπογδάνο θα πρέπει να διαγράψει άμεσα και τον βουλευτή Τζηκαλάγια και να αποπέμψει την κα Αντωνίου από το Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στις γιορτές μίσους μαζί με της Χ.Α. και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Και μετά ας πάρουν σειρά οι ακροδεξιοί πρωτοκλασάτοι υπουργοί του.

Διαφορετικά, αυτή η σημερινή του απόφαση θα είναι υποκριτική και θα επιβεβαιώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει και ανέχεται ακροδεξιούς στο κόμμα του και την κυβέρνησή του» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πηγές: efsyn.gr – Left.gr & 902.GR

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...

Στη Βουλγαρία τα πυρηνικά, αλλά στην Ελλάδα η απειλή

*Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου - Υπέρμαχος της πυρηνικής ενέργειας εμφανίστηκε...

Βουλή: Αμετανόητος και θρασύτατος ο Καραμανλής, δήλωσε άμοιρος του αίματος των Τεμπών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με περισσή αλαζονεία και χωρίς ίχνος ντροπής παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά στη...
Διαφήμιση