Δημοσκόπηση MRB: Τα στοιχεία που τρομάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όπως φαίνεται σε άλλη μία δημοσκόπηση και συγκεκριμένα στις τάσεις της MRB. Η φθορά της ΝΔ φαίνεται σε μία σειρά από δείκτες όπως πρόθεση ψήφου, καταλληλότητα πρωθυπουργού, κόμμα που θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά, πορεία οικονομίας και χώρας.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται στο 12,9% από το 15% της αντίστοιχης μέτρησης τον Δεκέμβριο. Η ΝΔ πέφτει από το 38,1% στο 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 23,1% ανεβαίνει στο 23,8%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 39% απαντά η ΝΔ, το 31,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 20,5% κανένα κόμμα. Η διαφορά δηλαδή ανέρχεται πλέον στο 7,9%, έναντι 9,9% τον Δεκέμβριο και 16,8% τον Ιούνιου του 2020.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 40,4% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 40% απαντά ΝΔ. Η διαφορά δηλαδή είναι μόλις 0,4%, όταν τον Δεκέμβριο ήταν 3,7% και τον Ιούνιο του 2020 12,2%.

Ως προς την καταλλήλοτητα πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 43,6% πέφτει στο 42,5%, με τον Αλέξη Τσίπρα να κερδίζει έδαφος και από το 29,2% να φτάνει στο 31,6%. Έτσι, η διαφορά του 14,4% του περασμένου Δεκεμβρίου ψαλιδίζεται στο 10,9%.

Σε ό,τι αφορά τους δείκτες αισιοδοξίας και συγκεκριμένα στο ερώτημα «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 64,1% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 9,1% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

Στο ερώτημα, «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 71,6% απαντά «Πολύ κακή – κακή» και μόλις το 9,5% απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Στο ερώτημα «πόσο πιθανό θεωρείτε ένα 4ο κύμα πανδημίας τους επόμενους μήνες μετά τον Σεπτέμβριο», το 72,9% απαντά «πολύ πιθανό – αρκετά πιθανό».

Τέλος, αποκαλυπτικές είναι οι απαντήσεις των πολιτών σχετικά με το ταμείο Ανάκαμψης και τη διαχείριση χρημάτων. Το 55,3% εκτιμά ότι θα διατεθούν με λάθος τρόπο, έναντι του 32,6% που έχει αντίθετη γνώμη. Τα κονδύλια θα βοηθήσουν την πλειοψηφία λέει μόλις το 28,5%.

Στο κατά πόσο θα εννοηθούν από τη διάθεση των συγκεκριμένων κονδυλίων, σίγουρα και μάλλον δεν θα εννοηθούν λέει το 63,1%, ούτε θα ευνοηθούν ούτε δε θα ευνοηθούν απαντά το 17,8%, ενώ μόλις το 13,5% πιστεύει ότι σίγουρα θα εννοηθούν και μάλλον θα εννοηθούν.

Πηγή: Εφημερίδα ”Η ΑΥΓΗ”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση