Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για την οικονομία και για τη διαχείριση της πανδημίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών κατά της κυβέρνησης τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας όσο και του κύματος ακρίβειας, όπως καταγράφεται σε μια νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open, η πλειονότητα (ποσοστό: 54%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ μόλις περίπου ο ένας στους τρεις (35%) εκφράζει την ικανοποίησή του.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2020 η εικόνα ήταν αντιστρόφως ανάλογη, καθώς το 84% δήλωναν ικανοποιημένοι, ενώ μόλις το 15% εξέφραζαν αντίθετη άποψη.

Την ίδια στιγμή, μόλις ο ένας στους πέντε εκτιμά ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια θα βοηθήσουν «πολύ» ή «αρκετά» την οικογένειά του. Αντίθετα, δύο στους τρεις απαντούν «λίγο» ή «καθόλου».  

Επίσης οι πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί ως προς την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες (67%) και σούπερ μάρκετ (62%).

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν ξενίζει η πτώση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας (σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας), στην πρόθεση ψήφου που καταγράφει απώλειες ύψους 1,7%. Ωστόσο αίσθηση προκαλεί ότι πτώση (μικρότερη, κατά 1,3%) εμφανίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί από τις εκλογές του 2019 και αγγίζει το 9,7%.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι –παρά τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση και την πτώση της Ν.Δ.–, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν φαίνεται να πλήττεται ιδιαίτερα, καθώς παραμένει πιο κατάλληλος για να διαχειριστεί τα φλέγοντα ζητήματα, σε σύγκριση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, (και χωρίς να καταγράφουν πτώση τα ποσοστά του).  

Από τις απώλειες Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ επωφελείται το Κίνημα Αλλαγής που σημειώνει άνοδο κατά 3,3%. Όσο για το ερώτημα: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33%, ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με διαφορά στήθους (32%) και έπεται ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την δημοσκόπηση:

* Πληροφορίες από την “Εφημερίδα των Συντακτών”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει εξαήμερη εργασία από την 1η Ιουλίου

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Την ώρα που σε αρκετά...

Τα μυστικά των δημοσκοπήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζετε

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Πού θα κυμανθεί το...

Ο Μητσοτάκης αγοράζει ακριβότερα τα F-35 που είναι και αχρείαστα – Περίεργη η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας αγοράζει τα ακριβότερα κι...

Κασσελάκης: “Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ” – Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε χθές τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για τις...
Διαφήμιση