Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης στην ενέργεια – Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Μεγάλη ανησυχία καταγράφεται μεταξύ των πολιτών αναφορικά με πορεία της οικονομίας στη χώρα και ιδιαίτερα ενόψει της έκρηξης ακρίβειας στην ενέργεια και στα βασικά αγαθά. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα – «ασπιρίνες» της κυβέρνησης δεν φτάνουν και βλέπουν απαισιόδοξα το μέλλον.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco8 στους 10 πιστεύουν ότι δύσκολα θα τα βγάλουν πέρα τον χειμώνα ενώ η μεγάλη πλειοψηφία χαρακτηρίζει ανεπαρκή ή λάθος τα μέτρα της κυβέρνηση ενόψει του ραγδαίας αύξησης των τιμών.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν οι πολίτες θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, το 68% απαντά «δύσκολα», και το 13% θεωρεί ότι «δεν θα μπορέσει». Συνολικά δηλαδή τα μέτρα της κυβέρνησης κρίνονται ανεπαρκή από το 81% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις το 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Επιπλέον, το 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της έκρηξης των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο που έρχονται είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν» και το 34% τα θεωρούν «λανθασμένα». Παράλληλα μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.

Με λίγα λόγια το 77% των ερωτηθέντων κρίνει πολύ λίγα τα μέτρα της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητική άποψη έχει το 24% των ερωτηθέντων.

Με λίγα λόγια το 77% των ερωτηθέντων κρίνει πολύ λίγα τα μέτρα της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητική άποψη έχει το 24% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, το 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική, ενώ το 33% θεωρεί ότι σωστά εντάχθηκε στη συμφωνία ο εν λόγω όρος.

Τέλος όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ βρίσκεται στο 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,9%το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%το ΚΚΕ στο 53% η Ελληνική Λύση στο 4,4% και το ΜέΡΑ25 στο 4,1%.

Δείτε το βίντεο με την δημοσκόπηση του OPEN:

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Τζαμπάλια και το Χαλέπι της Συρίας

Το Ισραήλ επεκτείνει τη «νεκρή ζώνη» στη Γάζα, παράλληλα με...

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...

Η αποτίμηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν για την πρόταση μομφής

*Του Φοίβου κλαυδιανού - Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί...
Διαφήμιση