Δημοσκόπηση δείχνει το τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού καταγράφουν πλέον ακόμα και οι φιλοκυβερνητικές εταιρείες δημοσκοπήσεων, όσο πλησιάζει «η ώρα της αλήθειας» στην κάλπη, είτε γίνουν εκλογές μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, είτε γίνουν στο τέλος της τετραετίας σε 15 μήνες από σήμερα.

Όταν η πλέον «φιλοκυβερνητική», με την έννοια της θετικότητας προς την κυβέρνηση, εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc βγάζει τη ΝΔ να υποχωρεί στις 31% και να καταγράφει απώλειες 6% μέσα σε τρεις μήνες, τότε είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι το νυν κυβερνητικό σχήμα όχι απλώς πνέει τα λοίσθια, αλλά οδεύει πιθανόν και σε ιστορική ήττα.

Γιατί άσχετα αν δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 21% η δημοσκόπηση για να κρατήσει τις ισορροπίες (χωρίς να εξηγεί πώς ως αντιπολίτευση από το 31,5% ένα κόμμα μπορεί να χάσει το 1/3 της εκλογικής του δύναμης, κάτι που δεν έχει καταγραφεί ποτέ στην εκλογική ιστορία της χώρας από το 1974 και μετά), η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και αναπτύσσει δυναμική που μπορεί να τον οδηγήσει και στην πρώτη θέση!

Πώς; Μα, στην πραγματικότητα η ΝΔ αυτή την στιγμή δεν δίνει αγώνα για το 30%. Αυτόν τον αγώνα τον έδινε πέρσι τέτοια εποχή όπως μόνο πρώτο είχε καταγράψει το pronews.gr με αναλυτική και τεκμηριωμένη ανάλυση και ειδησεογραφία.

Τώρα, δίνει αγώνα για να σώσει το επίπεδο του 20% στο οποίο υπολογίζεται η πραγματική δύναμη του κόμματος σε ότι αφορά την απόλυτη πρόθεση ψήφου σε όλη την επικράτεια.

Το αν θα τα καταφέρει είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, αλλά όταν αρχίζει η κατρακύλα ενός κυβερνητικού κόμματος, σπάνια ανακόπτεται, ειδικά όταν έχει καταφέρει να διχάσει τους Έλληνες και πλέον «βάλλεται πανταχόθεν».

Ποια είναι η πραγματικότητα από πανελλαδική δημοσκόπηση 2.000 ατόμων που παραδόθηκε προ δύο εβδομάδων στο πολιτικό τμήμα μεγάλης δυτικής πρεσβείας στην Αθήνα: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά εισέρχονται στον προεκλογικό αγώνα από την ίδια αφετηρία. Περί το 23% και οι δύο αυτή την στιγμή. 

Η ΝΔ κρατάει μόνο σε Α’Αθηνών, σε Βόρειο και Νότιο Τομέα της πρώην Β’Αθηνών και στην Β’Θεσσαλονίκης.

Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα συντρίβεται εκλογικά.

Και στις περιοχές που «κρατά», δεν περνά αλώβητη αλλά κρατά δυνάμεις με απώλειες που ανέρχονται στο 20% των ψήφων του 2019.

Σε όλες τις άλλες περιοχές η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη χάνει από 30 μέχρι και 60% της εκλογικής της δύναμης του 2019.

Όλα τα «κάστρα» της στους νομούς της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου δείχνουν να έχουν αλωθεί.

Ακόμα και στην Κρήτη εμφανίζει πρόβλημα με το ΚΙΝΑΛ να έχει αυξήσει τις δυνάμεις του παντού, αλλά όχι στο ποσοστό που φαίνεται. Απλώς το ΚΙΝΑΛ που θα έδινε αγώνα για να μπει στη Βουλή, πλέον φλερτάρει με διψήφιο εκλογικό ποσοστό. 

Ένα δεξιό ισχυρό κόμμα με άφθαρτη πολιτική ηγεσία θα κέρδιζε άνω του 15% στις εκλογές, ενώ ακόμα και η Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου άνετα θα πλασσαριστεί με ποσοστά κοντά στο 7% και υπό προϋποθέσεις ακόμα υψηλότερα.

Αν δεν υπάρξει ο μεγάλος «πατριωτικός σχηματισμός» για τον οποίο πολλά λέγονται αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει «λευκός καπνός», το κόμμα του Κ.Βελόπουλου θα μπορούσε να παίξει και για την τρίτη θέση…

Το πλέον ενδιαφέρον είναι το τι είδους κυβέρνηση προτιμούν πλέον οι πολίτες, όπου το 44,6% θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας και μόλις το 26,9% θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ.

Τώρα, πώς είναι δυνατόν να ψηφίζουν, κατά την εταιρεία, ΝΔ το 31%, και να θέλουν μόλις το 26,9% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ αυτό είναι ένα μυστήριο. Προφανώς δεν εμπιστεύονται το κόμμα τους για να κυβερνά μόνο του το 15% των νεοδημοκρατών!

Τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες:

Το 26,9% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ
11,1% αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ
10,8% συνεργασία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ
15,7% συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
7% τεχνοκρατών με συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ
2,8% αυτοδύναμο ΚΙΝΑΛ

Το τελικό κτύπημα στην κυβέρνηση δίνει η οικονομία και γενικότερα η ποιότητα ζωής των Ελλήνων: Η εξωφρενική άνοδος του κόστους ζωής, η μείωση των εισοδημάτων και η εγκληματικότητα.

Πηγή: pronews.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση