Δημοσκοπική μονομαχία Μητσοτάκη – Τσίπρα στον απόηχο της ΔΕΘ

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Δυνατά και αδύνατα σημεία είχαν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπως κατέγραψαν τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της ”Εφημερίδας των Συντακτών”.

Στα ευρήματα που ξεχωρίζουν και με βάση τα ξεχωριστά κοινά στα οποία απευθύνθηκαν (17 ετών και άνω, που παρακολούθησαν τις εξαγγελίες), το 45% δήλωσε ικανοποιημένο από την παρουσία του πρωθυπουργού.

Τα ποσοστά στο ίδιο ερώτημα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αντίστοιχα 50% και 49%.

Βελτίωση της κατάστασης στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, εφόσον υλοποιηθούν όσα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, προβλέπει το 38% – η κατάσταση θα βελτιωθεί, εκτίμησε το 54% όσων άκουσαν τον κ. Τσίπρα.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη θα υλοποιηθούν, απάντησε το 47%, ενώ στο ίδιο ερώτημα για τις εξαγγελίες Τσίπρα το ποσοστό ήταν 40%.

Θυμό ένιωσε το 43% των πολιτών που παρακολούθησαν τον πρωθυπουργό και το 34% όσων παρακολούθησαν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, απογοήτευση το 44% όσων άκουσαν τον κ. Μητσοτάκη και το 36% τον κ. Τσίπρα, ενώ αισιοδοξία ένιωσε το 31% του ακροατηρίου του πρώτου και το 35% του δεύτερου.

Ως προς ορισμένα πιο εξειδικευμένα μέτρα της κυβέρνησης, θετικά υποδέχτηκαν σε ποσοστό 56% το μέτρο της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από το 24% στο 22%, ενώ σημαντική χαρακτήρισε το 63% την επιδότηση για το σύνολο του πληθυσμού ώστε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να μην αυξηθεί σημαντικά για τους εγχώριους καταναλωτές.

Η θεσμοθέτηση αύξησης κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ήταν μια δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε θετικά για το 77%, ωστόσο το 53% εκτίμησε ότι δεν θα το εφάρμοζε, αν κυβερνούσε.

Τέλος, τη συμφωνία του με την άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και 10.000 σε βάθος τριετίας εκφράζει το 81% όσων είδαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το 56% πιστεύει ότι δεν θα μπορούσε να το υλοποιήσει.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση