Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Ούτε σκέψη για χαλάρωση μέτρων λόγω Χριστουγέννων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Πάγο» σε κάθε προσπάθεια να περιγραφεί για το επόμενο διάστημα μία πιο αισιόδοξη εικόνα ως προς την εξέλιξη της πανδημίας covid-19 έβαλε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Παράλληλα, προειδοποίησε το υπουργείο Υγείας και τις υγειονομικές περιφέρειες να ανοίξουν τα επόμενα 24ωρα δεκάδες ακόμη κλίνες ΜΕΘ καθώς το σύστημα Υγείας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πια στις ανάγκες διασωλήνωσης ασθενών.

«Θα πρέπει και στις γιορτές να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, η εκτίμηση για κορύφωση κρουσμάτων στις αρχές Δεκεμβρίου και μετά σταδιακή αποκλιμάκωση στηρίζονται στην παραδοχή ότι τα μέτρα ισχύουν και τηρούνται συνεχώς μέχρι το τέλος της χρονιάς και περαιτέρω. Δεν σταματούν για τις γιορτές, να μπορούν όλοι να μπουν οπουδήποτε, κτλ.», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Το πρόβλημα θα είναι πιο πολύ στο σύστημα Υγείας», συνέχισε. «Υπάρχει διαφοροποίηση στο χρόνο της κορύφωσης. Στη Θεσσαλονίκη είμαστε σε αυτή τη στιγμή στη φάση της κορύφωσης, την περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα που τρέχει … το πρόβλημα είναι ότι ήδη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ η τάση για ανάγκη διασωλήνωσης θα συνεχίσει, περιμένουμε να έχουμε τουλάχιστον 19 ακόμη από το σημείο που ήμασταν χτες μέχρι την κορύφωση των αναγκών στις ΜΕΘ, που θα είναι στις 6-7 Δεκεμβρίου. Πρέπει από σήμερα οι υπεύθυνοι των Υγειονομικών Περιφερειών να προσπαθούν να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη κατά 20 περίπου».

«Η εικόνα της Αθήνας θα γίνει χειρότερα άμεσα, στο άμεσο μέλλον», προειδοποίησε ο ίδιος. «Στην Αθήνα θα χρειαστούμε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ στα μέσα Δεκεμβρίου, θα χρειαστούμε 56 κλίνες ΜΕΘ ακόμη, όπως υπολογίζουμε. Είναι σημαντικό και το υπουργείο Υγείας και η αντίστοιχη ΥΠΕ να αυξήσουν τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών». 

Ως προς τα κρούσματα, στην Αθήνα ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος θα φτάσει στην κορύφωση στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου, γύρω στα 2.300 κρούσματα. Στην Θεσσαλονίκη θα φτάσει ως τα 1.180 περίπου, είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μάσκες έπεσαν – Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ο...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα καλύψει τις απώλειες της διετίας

*Του Ανδρέα Πετρόπουλου - Η αύξηση του κατώτατου μισθού...
Διαφήμιση