Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο πρωθυπουργός αυτοθαυμάζεται την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κλείσει τον κύκλο της, όσο μένει στην εξουσία τόσο θα αυξάνεται ο ανθρώπινος πόνος και οι απώλειες», διεμήνυσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στηλιτεύοντας την «πλήρη αποτυχία της πολιτικής Μητσοτάκη και απέναντι στην πανδημία και σε ό,τι αφορά στην οικονομία». 

Μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και τον Νίκο Ξυδάκη σχολίασε το χθεσινό διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη: «Είναι να απορεί κανείς με τον κυνισμό και τον πολιτικό ναρκισσισμό ενός πρωθυπουργού που βρίσκεται σε άλλο πλανήτη». Μάλιστα, επισήμανε πως «απαιτείται μια άλλη πολιτική και υγειονομική στρατηγική», και επανέλαβε το κάλεσμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα «να αφήσει η κυβέρνηση χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που και θέλει και μπορεί να ακολουθήσει μια άλλη στρατηγική, που δεν υπακούει στα μεγάλα συμφέροντα και δεν προτεραιοποιεί τις ψήφους μπροστά στην ανθρώπινη ζωή». Αντιπαρέβαλλε, δε, πως «όλοι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί έχουν στόχο την παραμονή στην εξουσία και όχι την προστασία της κοινωνίας».

«Έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω. Είναι αδιόρθωτος ο κ. Μητσοτάκης, που συνεχίζει να περιφέρεται αυτοθαυμαζόμενος, κηρύττοντας το δήθεν τελευταίο μίλι της πανδημίας. Όμως τα αποτελέσματα των επιλογών του δεν αφήνουν άλλο περιθώριο συναίνεσης και συνεννόησης. Το πολιτικό τους σχέδιο καταστρέφει ζωές», τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

«Αν δεν ήταν για κλάματα η κατάσταση, θα μπορούσε κανείς να γελάσει που ο πρωθυπουργός αυτοθαυμάζεται όσο καταρρέει το ΕΣΥ, όσο δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές, με άγνωστο αριθμό θανάτων εκτός ΜΕΘ. Φαίνεται από τα μοντέλα ότι η πανδημία δεν υποχωρεί πριν τα Χριστούγεννα. Δυστυχώς ίσως έχουμε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που θα χάνουν τη μάχη τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε. Μάλιστα, θύμισε ότι σε τηλεοπτική εκπομπή είχε ζητήσει από την κα Ράπτη τα στοιχεία για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, «αλλά αρνείται επισταμένως η κυβέρνηση να τα δώσει», και «ο κ. Πλεύρης είναι εξαφανισμένος στο μεταξύ».

«Απαιτείται αλλαγή στρατηγικής και όχι ημίμετρα. Πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία. Γνωρίζετε ότι στον προϋπολογισμό του 2022 περικόπτονται 920 εκατ. ευρώ έκτακτες δαπάνες για τον κορονοϊό; Πρέπει να ενισχυθεί τώρα το ΕΣΥ με προσωπικό και κλίνες ΜΕΘ πραγματικές, πρέπει να επιταχθούν τώρα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατροί σε όλη τη χώρα, να ενισχυθούν τώρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς με συστήματα εξαερισμού και περισσότερα δρομολόγια, πρέπει να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, να καταργηθούν τώρα οι συγχωνεύσεις τμημάτων της κας Κεραμέως», συνέχισε.

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση