Δημήτρης Τζανακόπουλος: “Λουδοβίκος από τα πανέρια ο Μητσοτάκης” (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Ο κ Μητσοτάκης ούτε θέλει, ούτε μπορεί να διαχειριστεί τη κρίση προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Oφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Πρέπει  να φύγουν τώρα, πριν προκαλέσουν κι άλλο πόνο και άλλη καταστροφή και άλλους νεκρούς», είπε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

«Η μοναδική πολιτική διέξοδος που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να μπορέσουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να ορθοποδήσει η κοινωνία είναι η παραίτηση Μητσοτάκη και η προκήρυξη εκλογών προκειμένου να συγκροτηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό αριστερό λαϊκό ρεύμα πολιτικής αλλαγής.  

Η αμηχανία του κ Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση του προυπολογισμού απέναντι στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ήταν χαρακτηριστική. Ο πρωθυπουργός απάντησε με διάφορες ακατανόητες ατάκες και με κακού επιπέδου ειρωνείες. Όταν ξαφνιάζεται ο κ Μητσοτάκης, τότε πραγματικά φαίνεται πολύ μικρός μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα καθώς αυτό που είδαμε ήταν κυνισμός, αλαζονεία και κακές ειρωνείες. Πραγματικά πρόκειται για ένα Λουδοβίκο από τα πανέρια.  
 
Το δίλημμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας βάζει προ των ευθυνών τους και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Φαίνεται ότι το Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ, είναι αμήχανο και δυσκολεύεται να απαντήσει σε σχετικά με το πολιτικό ερώτημα για τις εκλογές. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με μία πολιτική σύγκρουση και είναι ανάγκη να δοθούν απαντήσεις. Συμμερίζεται το ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ την ανάγκη να φύγει ο Μητσοτάκης; Συμμερίζεται την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα πλατύ δημοκρατικό ρεύμα αριστερών και προοδευτικών λύσεων ή υιοθετεί την πολιτική του κρυψίματος πίσω από την πανδημία, πίσω από τα δικά τους ενδεχόμενως αδιέξοδα, για να μην πάρουν σαφή θέση;

Το πολιτικό δίλημμα το οποίο έχει τεθεί, προσδιορίζει τους όρους πολιτικής σύγκρουσης στη χώρα και φυσικά και για τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς όπως το ΜΕΡΑ25 και το ΚΚΕ, τα οποία οφείλουν να τοποθετηθούν καθαρά.  

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αρκεί όλοι να βρεθούμε από τη σωστή πλευρά του ποταμού.
Να διαμορφωθεί μία προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είναι η μοναδική πολιτική δυνατότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή για ένα σχέδιο ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η μοναδική απάντηση που μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας, η αύξηση των μισθών και η συγκρότηση ενός  θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.  


Σήμερα στην Ευρώπη, φαίνεται ότι υπάρχουν ρωγμές οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις ώστε να γίνουν μεγάλα βήματα ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης της Ένωσης, σε κατεύθυνση που να στηρίζει τις κοινωνικές ανάγκες και να ικανοποιεί τις προσδοκίες της ευρωπαϊκής κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Ο κ Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αποχωρήσει από μόνος του. Είναι γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας γιατί έχει πολλά deals να κάνει ακόμα. Επομένως ο μοναδικός τρόπος για να φτάσουμε στην πολυπόθητη εκλογική μάχη, είναι να την επιβάλλει ο λαός». 

Αναφερόμενος στην μεγάλη  νίκη του Γκαμπριέλ Μπόριτς και της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές της Χιλής, ο κ Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αποτελεί μια ανάσα ανακούφισης και ένα χαμόγελο για όλους τους αριστερούς σε όλο τον κόσμο. « Αυτό που συνέβη στη Χιλή είναι ένα μήνυμα ελπίδας και αυτοπεποίθησης ότι οι αριστερές πολιτικές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της καταπολέμησης της αδικίας, μπορούν να είναι νικηφόρες. Αυτό μπορεί να είναι εφικτό, όταν υπάρχουν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να εκφράζουν με αποτελεσματικότητα και αυτοπεποίθηση τις ανάγκες καθημερινότητας των των εργαζομένων. Είναι μια ελπιδοφόρα και χαρμόσυνη είδηση που μας γεμίζει όλους αισιοδοξία για τους σκληρούς αγώνες που έρχονται». 

Πηγή: ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση