Δημήτρης Παπαδημούλης: Όσο πιο γρήγορα φύγει η ΝΔ, τόσο το καλύτερο (Ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

«Κρύβουν ότι η Ελλάδα παραμένει πρώτη στην Ευρώπη στην ανεργία και δεύτερη σε κρούσματα και θανάτους λόγω πανδημίας»

«Την ώρα που διαμορφώνεται μία πλειοψηφία εναντίον των κυβερνήσεων Όρμπαν και Καντινσκι στην Ευρώπη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόντρα σε αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη κάνει διαρκή ανοίγματα προς την ακροδεξιά», είπε στον ρ/σ ”Στο Κόκκινο 105,5” και στον Νίκο Ξυδάκη, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.  

«Δεν είναι μόνο η σιωπή και η ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη φασιστική πρακτική Μπογδάνου που στοχοποίησε νήπια. Είναι η υπουργοποίηση Πλεύρη, είναι η στήριξη στην πολιτική Μηταράκη για το προσφυγικό-μεταναστευτικό καθώς επίσης και η συκοφάντηση των κυβερνήσεων συνεργασίας που εξέπεμψε στη ΔΕΘ ο κ Μητσοτάκης, 
 
Η εναλλακτική της προοδευτικής διακυβέρνησης με βάση το πρόγραμμα που θα διατυπώσει ο Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη απευθύνοντας έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν είναι Ελληνική πρωτοτυπία. Βλέπουμε στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Νορβηγία, στη Δανία και διαφαίνεται αλλαγή φρουράς που περιμένουμε να αναδείξει και ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής, ακόμα και στο Βερολίνο. 

Το άλλο μίγμα κυβερνητικών εταίρων, σημαίνει ότι υπάρχει μια ευκαιρία για την Αριστερά να πετύχει την αλλαγή των κανόνων του συμφώνου σταθερότητας για τα ελλείματα και τα χρέη. Σήμερα η Ελλάδα είναι με την πανδημία η πιο χρεωμένη χώρα στην Ευρώπη καθώς έχει πάνω από 200% δημόσιο χρέος.  

Την ίδια ώρα που η χώρα έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη από αλλαγές στους κανόνες του συμφώνου σταθερότητας, ο κ Μητσοτάκης απουσιάζει από αυτό το διάλογο.

Ο κ Παπαδημούλης προέβλεψε ότι το 2022 θα είναι χρονιά εκλογών. 

«Είναι ολοφάνερο ότι έχουμε μπει σε μία προεκλογική περίοδο. Απλώς δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα διεξαχθούν. 

Ο κ Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα στη Θεσσαλονίκη: Σκληρή πόλωση, διχασμός αλαζονεία και προσπάθεια να αναβιώσει το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, επειδή νιώθει ότι δυναμώνουν οι αντικυβερνητικές δυνάμεις. Γι’ αυτό έκανε μία προσπάθεια, στα όριά της πολιτικής εξαπάτησης να εξαγγείλει ως φιλολαϊκό πακέτο μέτρων 3.5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, πρώτον τα μέτρα είναι περίπου 400 εκατομμυρίων κι άλλων 400 περίπου που προέρχονται από επεκτάσεις ισχυόντων μέτρων, τα οποία κι αυτά κατευθύνονται προς λίγους και ισχυρούς. Πρόκειται για φοροαπαλλαγές επιδότησης ασφαλιστικών βαρών που εξαπατούν μία συμπιεσμένη μεσαία τάξη που τον έβγαλε στην εξουσία. Τώρα εισπράττει τα επίχειρα.

Η Ελλάδα παραμένει πρώτη στην ανεργία και στην ανεργία των νέων σε όλη την Ευρώπη, ενώ είναι δεύτερη σε κρούσματα και σε θανάτους από κορωνοϊο μετά τη Βουλγαρία. Τα στοιχεία αυτά τα κρύβουν γιατί φανερώνουν την αποτυχία της διαχείρισης της πανδημίας. 

Το ζήτημα είναι πώς από την καταγεγραμμένη φθορά της κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει την ταξική αυτή πολιτική.   

Το «κλειδί» είναι πρόγραμμα τετραετίας και με βάση αυτό, ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για συμμετοχή, στήριξη ή ανοχή σε μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. 
 
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε ένα ενωμένο κόμμα, με πρόγραμμα, με εκλεγμένα όργανα και μία ηγετική ομάδα αιρετή και πιο νεανική να έχει χρόνο μπροστά της μέχρι τις εκλογές που θα γίνουν το 22, έτσι ώστε να  διεκδικήσουμε την πρωτιά. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πολυτέλεια να είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Οφείλουμε να δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας και να αυξήσουμε τον πήχη των απαιτήσεων για να είμαστε η ραχοκοκαλιά της επόμενης κυβέρνησης». 

Πηγή: Ρ/Σ ”Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού για τα Τέμπη – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του τέως...

Έρευνα Eteron: Εργασιακή εξουθένωση και χαμηλοί μισθοί για τους νέους εργαζόμενους

Στοιχεία που θα πρέπει να χτυπήσουν ηχηρό «καμπανάκι» στις αρμόδιες αρχές,...

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα

Νέες εξελίξεις φέρνει στην υπόθεση του εγκλήματος στα Τέμπη η επιμονή των συγγενών των...

Δημ. Κωνσταντακόπουλος: Πώς η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί επικίνδυνα στην κρίση της Μέσης Ανατολής (ΒΙΝΤΕΟ)

*Συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στον Πάρι Καρβουνόπουλο - Ζούμε...
Διαφήμιση