Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις δυο εκ των θυμάτων

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν τελικά οι καταθέσεις δύο καταγγελλουσών ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό ομόφωνα το αίτημα των δυο γυναικών, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι κατά αυτό το τρόπο θα μπορέσουν να αναφερθούν με λεπτομέρειες στα περιστατικά που καταγγέλλουν.

Αντίθετη άποψη είχε και η εισαγγελέας της έδρας γιατί όπως ανέφερε, οι καταγγελίες τους έχουν δημοσιευθεί ήδη και δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω θυματοποίησή τους αν κατέθεταν δημόσια στο δικαστήριο.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση μετά και την αντίπραξη της υπεράσπισης στο αίτημα των γυναικών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, με τη μία εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Κική Μπακιρτζίδου να υποστηρίζει στην αγόρευσή της πως “εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο”, προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

“Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή”, απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας, πληρεξούσιος δικηγόρος των δυο θυμάτων που έχουν υποβάλει το αίτημα.

Είχε προηγηθεί η θέση του Μιχ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι “ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας”.

*Ρεπορτάζ της Αντωνίας Ξυνού στο news247.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Συνάντηση Μάκη Σεβίλογλου και Βασίλη Λέκκα στο τραγούδι «Ναυαγός μονάχος»

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Ολλανδία, ο Μάκης...

Κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια κατά της σφαγής στη Γάζα – Συλλήψεις και πειθαρχικές διώξεις

Τις καλύτερες παραδόσεις του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος πραγματώνουν οι διαμαρτυρίες κατά...
Διαφήμιση