Δήμος Τσελίκας, πυρόπληκτος Εύβοιας: Ο Μητσοτάκης ήρθε να κάνει το κομμάτι του όχι εμείς!

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Στο χωριό μου κάηκαν 22 σπίτια και 30 χιλάδες στρέμματα, χωρίς να πέσει ούτε μία σταγόνα νερού από την Πυροσβεστική.Ούτε μία σταγόνα” είπε στον ρ/σ ‘Στο Κόκκινο 105,5″, στην εκπομπή Αλλέγκρο μα…με τρόπο και στους Ευγενία Λουπάκη και Χρ. Λουκά, ο αντιπρόεδρος του Αγροτοδασικού Συνεταιρισμού Κοκκινομηλιάς, Δήμος Τσελίκας.

“Και όχι μόνο δεν κάλεσαν τους φορείς των πυρόπληκτων περιοχών να συμμετάσχουμε στη σύσκεψη, αλλά δεν μας άφησαν ούτε να πλησιάσουμε. Ήρθαν με τα ΜΑΤ και έκαναν φράγμα, επέτρεψαν να περάσουμε τον πρώτο κλοιό μόνο τέσσερις από εμάς κι ήρθε ένας κύριος που είπε ότι είναι από το γραφείο του πρωθυπουργού να παραλάβει λέει το ψήφισμά μας. Μα εμείς θέλουμε να μπούμε να πούμε στον πρωθυπουργό τα προβλήματά μας, του είπαμε. Και λάβαμε την απάντηση “αρκετά κάνατε το κομμάτι σας, φύγετε τώρα”! Τολμάνε να μιλάνε έτσι σε ανθρώπους που έχασαν τα πάντα…εμείς κάνουμε το κομμάτι μας; Ο Μητσοτάκης ήρθε να κάνει το κομμάτι του ενώ τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα στην περιοχή” τόνισε οργισμένος ο κ. Τσελίκας. 

“Και γιατί έφερε τα ΜΑΤ μαζί του; Τί φοβάται ο κ. Μητσοτάκης; Εμείς είμαστε άνθρωποι του μόχθου και τα τσεκούρια μας τα έχουμε για το δάσος. Το δάσος που ήταν η ζωή μας και δεν υπάρχει πια… Δυστυχώς ο κ. Μπένος αντί να συμβουλευθεί τους φορείς έγινε συγκεντρωσιάρχης του πρωθυπουργού και κάνει σχέδια επί χάρτου ενώ η περιοχή πεθαίνει”, υπογράμμισε ο κ. Τσελίκας.

“Για ποια αναγέννηση του δάσους μιλάνε; Ξέρετε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να ξαναδουλέψουν οι ρετσινάδες; Πάνω από σαράντα! Οι μελισσοκόμοι που δεν τους κάλεσαν τί θα γίνουν; Μοναδική μας ελπίδα η αλληλεγγύη που είδαμε αμέσως μετά την καταστροφή. Αλλά η Εύβοια κινδυνεύει να ερημώσει από νέους ανθρώπους. Κι αφού δεν κάνουν τίποτα για το δάσος που κάηκε ας προστατεύσουν τουλάχιστον αυτό που απέμεινε”.

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Ανταπόκριση από το Columbia / Ένα Πανεπιστήμιο ενάντια στο κατεστημένο όπως και το 1968

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης υπέρ του...

Λευκός Οίκος: Απαιτεί από το Ισραήλ απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα

Απαντήσεις από τις ισραηλινές αρχές ζητά ο Λευκός Οίκος...

Ευρωλίγκα: Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού με 77-75, πέταξε έξω την Μπαρτσελόνα (highlights)

Ο Ολυμπιακός «διάβασε» άψογα το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, «αρπάζοντας»...
Διαφήμιση