Γ. Ψυχογιός: «Δώστε μας τα στοιχεία για τις παράνομες επαναπροωθήσεις» (βίντεο)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο βουλευτής Κορινθίας και τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τις εκθέσεις της ΕΑΔ για τα έτη 2019 και 2020.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για καταγγελίες σχετικά με τις διαδικασίες απόδοσης ιθαγένειας λέγοντας πως ορθώς γίνεται αλλά πέρα από αυτό υπάρχει η μεγάλη εικόνα μιας πολιτικής αποκλεισμών με ταξικά κριτήρια, που θέτει εκτός της ουσιαστικής πρόσβασης στο δικαίωμα κτήσης ιθαγένειας χιλιάδες ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη χώρα για δεκαετίες, αφήνοντάς τους έρμαια σε κυκλώματα που έχουν αναπτυχθεί.

Σε σχέση με τον έλεγχο των ΜΚΟ ο οποίος είναι αυτονόητος, τόνισε ότι αυτός δεν πρέπει να είναι επιλεκτικός αλλά συνολικός, χωρίς εξαιρέσεις και με τα ίδια κριτήρια διαφάνειας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες στη δημοσιότητα για Οργανώσεις που άλλαξαν καταστατικό και σκοπό εν μία νυκτί και, χωρίς να έχουν καμία σχετική εμπειρία στο πεδίο, να αναλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και άλλων, όταν υπάρχουν καταγγελίες για υπόγειες διαδρομές χρήματος και ρώτησε τον Διοικητή της Αρχής αν τέτοιες υποθέσεις αποτελούν αντικείμενο έρευνας και ελέγχου.

«Ο κ. Μηταράκης έχει αναγάγει την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στον κατεξοχήν ελεγκτικό υπερμηχανισμό διερεύνησης των καταγγελιών για τις επαναπροωθήσεις. Το πρώτο ζήτημα είναι αν έχει η Αρχή τα μέσα και την εμπειρία σε τέτοιου είδους ζητήματα και το δεύτερο είναι ότι κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ αυτό πρέπει να προχωρήσει και να πάρουμε άμεσα τα στοιχεία στα χέρια μας. Χρειάζεται όμως και η ίδρυση παρατηρητηρίου, σύμφωνα με την πρότασης της Ευρωπαίας Επιτρόπου κ. Γιόχανσον, το οποίο να έχει αποκλειστική αρμοδιότητα την παρακολούθηση της τήρησης των εγγυήσεων του Διεθνούς Δικαίου στη συνοριακή διαδικασία», επεσήμανε ο Γιώργος Ψυχογιός.

Ολοκληρώνοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Διοικητή της Αρχής να απαλειφθεί από την έκθεση η φράση λαθρεμπόριο ανθρώπων, καθώς «είναι μια φράση για την οποία η χώρα έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για την επανειλημμένη χρήση της σε δημόσια έγγραφα και στο δημόσιο διάλογο. Το λαθρεμπόριο αφορά εμπορεύματα, τσιγάρα, καύσιμα και όχι ανθρώπους. Προφανώς υπάρχουν κυκλώματα διακινητών τα οποία εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, πλουτίζουν στις πλάτες των προσφύγων και πρέπει να καταπολεμηθούν, όπως άλλωστε έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση». Ο κ. Μπίνης αποδεχόμενος την ένσταση δεσμεύθηκε να απαλειφθεί η συγκεκριμένη ορολογία από το κείμενο της έκθεσης.

Το βίντεο από την παρέμβαση:

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα – 200 νεκροί σε 10 μέρες

Τους 200 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας, κατά την...

Έκθεση-βόμβα από το Λογιστήριο του Κράτους για «γαλάζιες ακρίδες» στο νοσοκομείο Μεταξά

*Του Κώστα Παναγιώτου - Το Documento αποκαλύπτει έκθεση-κόλαφο του...

Τέμπη: Οι ανακρίβειες Βορίδη και τα ψέματα της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος

Είναι απορίας άξιο πώς γίνεται να θεωρείται “δυνατό χαρτί”...
Διαφήμιση