Γ. Φερεντίνος: Ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει από τις συνειδητές ανεπάρκειες που υπάρχουν στο ΕΣΥ (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Για τη μεγάλη διασπορά τoυ κορονοϊού στους κόλπους των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό σε συνθήκες υποστελέχωσης αναφέρθηκε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” και τον Κωνσταντίνο Σαββόπουλο ο πρόεδρος των Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Γιώργος Φερεντίνος. 

«Η εικόνα που έχουμε προφορικά είναι ότι πάνω από 110 συνάδελφοι νοσούν ή είναι εκτός μάχης» τόνισε ο κ. Φερεντίνος προσθέτοντας δε και τους 100 εργαζόμενους του νοσοκομείου που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας το τελευταίο τετράμηνο. 

Επεσήμανε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει ο συστηματικός περιοδικός έλεγχος του προσωπικού που είχανε ζητήσει από την αρχή ώστε και οι υγειονομικοί και οι ασθενείς να παραμένουν ασφαλείς» καθιστώντας σαφές ότι «αυτό είναι θέμα απόφασης της διοίκησης». 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Φερεντίνος «η κατάσταση είναι εκρηκτική και στις ΜΕΘ με την αναλογία των νοσηλευτών προς τους βαρέως πάσχοντες να εκτοξεύεται σε αναλογία 1:4 ενώ η αναλογία πρέπει να είναι 1:1». Σε ατρό το φόντο, τόνισε ότι «το επισκεπτήριο, στη δεδομένη στιγμή είναι απαραίτητο καθώς καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου». 

Τέλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων εξήγησε πως μετά την «Κοβιντοποίηση» του ΕΣΥ «ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει από τις ανεπάρκειες που υπάρχουν στο ΕΣΥ συνειδητά διότι οποιαδήποτε κλίνη μετατρέπεται σε κλίνη Covid χάνεται από μία άλλη παθογένεια που μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία Οπότε με τις αλλεπάλληλες μειώσεις του αριθμού των χειρουργείων ή την λετουργία των εξωτερικών ή απογευματινών ιατρείων όλοι αυτοί οι ασθενείς που προσέρχονται στο ΕΣΥ είτε για διάγνωση είτε για θεραπεία θα κατευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο της Σούδας, εκκενώθηκε ο οικισμός 

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική περιοχή κοντά στον ναύσταθμο της...

Έκθεση «βόμβα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σοβαρές υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι μόνο διαπιστώνει...

Σαλπάρουν την Τετάρτη από Κωνσταντινούπολη για την Γάζα με ανθρωπιστική βοήθεια

*Της Άννας Βίγκα - Εκατοντάδες πολίτες από δεκάδες, πάνω...

Νέα Αριστερά / Έντονη κριτική του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Μητσοτάκη για πληθωρισμό και υποκλοπές

Εμπεριστατωμένη κριτική στον πρωθυπουργό για τη βεβαιότητά του ότι...
Διαφήμιση