Γρηγόρης Μαρκέτος: Η υγιεινή είναι το όπλο μας για την πρόληψη και της οξείας ηπατίτιδας (ηχητικό)

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Η ιατρική έχει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την οξεία ηπατίτιδα επισήμανε μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” ο Γρηγόρης Μαρκέτος, παιδίατρος και διευθυντής ΕΣΥ ο οποίος τόνισε την ανάγκη οι γονείς να δώσουν σημασία και στα αρχικά συμπτώματα της ασθένειας που μοιάζουν με αυτά της γρίπης.

Στη Μαρία Θανασούλια ο κ. Μαρκέτος εξήγησε ότι πέρα από την κόπωση των παιδιών που είναι κάτι ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό σε αυτήν την περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να έχουν το νού τους για τον ίκτερο, το κιτρίνισμα του λευκού των ματιών, τον αποχρωματισμό των κοπράνων και τα σκούρα ούρα και αμέσως να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο τους καθώς αυτά είναι τα συμπτώματα της φλεγμονής στο συκώτι.

Ο παιδίατρος εξήγησε ότι είναι αναγκαίο τα παιδιά που έχουν νοσήσει και μείνουν σπίτι να τρώνε καλά και να πίνουν υγρά και να μένουν μακριά από τα άλλα μέλη της οικογένειας για επιπλέον 48 ώρες από τη στιγμή που τα συμπτώματα υποχωρήσουν και στη συνέχεια να πάνε στο σχολείο.

Φυσικά τόνισε την ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής για όλους και για τα παιδιά, το συχνό πλίσυμο των χεριών, την καθαριότητα στην τουαλέτα, ειδικά για τα κορίτσια, καθώς όπως είπε η υγιεινή είναι το κύριο όπλο μας και γι’ αυτήν την ασθένεια, τα κρούσματα της οποίας εντοπίζονται μεν στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν είναι και τόσο μακριά μας.

Οι ηλικίες των παιδιών που έχουν νοσήσει έως τώρα είναι έως 16 ετών, κανένα από αυτά δεν είχε εμβολιαστεί για covid, και πως κάποια από τα παιδιά είχαν νοσήσει και από τον κορονοϊό και ίσως να υπάρχει συνέργεια μεταξύ των δύο ιών.

Πηγή: avgi.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Το Leftdoor.eu συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Το documentonews.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε για...

Φτάνει μια 24ωρη απεργία; Αντέχουμε 60 χρόνια μνημόνια;

*Του Δημήτρη Κωστάκου - Πυρετωδώς προετοιμάζονται ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, Εργατικά...

Ένταση στη Μέση Ανατολή / Το Ισραήλ αποφάσισε: «Το χτύπημά μας κατά του Ιράν θα είναι επώδυνο»

«Επώδυνα» αντίποινα κατά του Ιράν αποφάσισε το μικρό υπουργικό...
Διαφήμιση