Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Στην Ελλάδα λειτουργεί μόνο ο θερινός μύθος του τέλους της πανδημίας

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας με άρθρο – ανάλυση στο iEidiseis.gr, καταγράφει ένα προς ένα τα λάθη που γίνονται σήμερα ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και υπογραμμίζει ότι οι «ανάγκες της λειτουργίας της αγοράς» υπαγόρευσαν την άρση των μέτρων.

Όπως συμπληρώνει «στην Ελλάδα σήμερα πάνω από τους μισούς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ δυστυχώς θα πεθάνουν», ενώ «στην Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι κάτω από 25% ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020!».

Παράλληλα, στέλνει το μήνυμα: «Προσέχετε, φοράτε μασκες, κρατάτε τις αποστάσεις, αποφύγεται τον συνωστισμό, μην κοινωνήσετε με το ίδιο κουτάλι».

Αναλυτικά το άρθρο του:

«Στην Ελλάδα, τα μέτρα προστασίας και αποστασιοποίησης αίρονται, ο έλεγχος του εμβολιασμού καταργείται και κατά συνέπεια η εμβολιαστική καμπάνια ατονεί ενώ το περιβόητο πρόστιμο των 100 ευρώ για την «εξαγορά του δικαιώματος μη εμβολιασμού» επίσης καταργείται. Δηλαδή για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση τελείωσε την πανδημία. Βαδίζουμε για την καλοκαιρινή ελευθερία και αναμένουμε την «έναρξη τον Σεπτέμβριο».

Ο ημερήσιος αριθμός των περίπου 50 νεκρών από COVID-19 παρουσιάζεται ως επιτυχία καθώς έχουμε συνηθίσει σε υψηλότερα νούμερα. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, υιοθετώντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία των αρνητών της πανδημίας, θεωρεί ότι το φαινόμενο είναι σχεδόν φυσικό καθώς «πρόκειται για ηλικιωμένους και πολίτες με συνοδά νοσήματα».

Φτάνουμε λοιπόν στο βασίλειο της ζούγκλας; Μένει να επανεφευρεθεί ο σύγχρονος Καιάδας;

Σύμφωνα με το επίσημο «αφήγημα», η άρση των μέτρων, ενώ το 5ο κύμα συνεχίζεται, δικαιολογείται ως «συντονισμός της χώρας με τις αντίστοιχες πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας που εφαρμόζονται σήμερα στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και επιβάλλεται από τις «ανάγκες λειτουργίας της αγοράς».

Οντως στην Γαλλία, στην Πορτογαλία και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τα αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ο έλεγχος του πιστοποιητικού εμβολιασμού έχουν καταργηθεί εδώ και περίπου 3 εβδομάδες, ενώ ο μαζικός καθολικός εμβολιασμός αναδεικνύει στην πράξη την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων (προς μεγάλη απογοήτευση όσων προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν το υγειονομικό χάος με λογύδρια περί «υγειονομικής χούντας» και καταπάτησης του «ατομικού δικαιώματος»).

Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή, η οποία τεχνιέντως αποκρύπτεται, είναι η εξής:

Στην Ελλάδα σήμερα περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με COVID-19 που εισάγονται στις ΜΕΘ δυστυχώς θα πεθάνουν. Στην Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι κάτω από 25% ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020 !

Στην Ελλάδα αύριο, περισσότεροι από το 30% των ασθενών που νοσηλεύονται σε συμβατικούς θαλάμους θα χρειαστούν να διακομισθούν στην ΜΕΘ και δεν θα βρίσκουν κρεβάτι. Στην Γαλλία και στην Πορτογαλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι σήμερα μηδέν. Στην Ελλάδα σήμερα οι ασθενείς με COVID-19 φθάνουν στο νοσοκομείο καθυστερημένα και σε βαριά κατάσταση. Στην Γαλλία εδώ και 18 μήνες έχει ενεργοποιηθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη για τους ασθενείς με COVID-19.

Στην Ελλάδα σήμερα, η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για την διάγνωση και αντιμετώπιση του COVID-19 συνεχίζει να είναι ακριβή και δύσκολη. Στην Γαλλία αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ήδη από το πρώτο εξάμηνο της πανδημίας γιατί λειτούργησε το σύστημα δημόσιας περίθαλψης και εντάχθηκε στον σχεδιασμό ο ιδιωτικός τομέας.

Στην Γαλλία και στην Πορτογαλία, ήδη από τον Οκτώβρη 2021 έχουμε πλήρως εμβολιασμένο ποσοστό υψηλότερο του 80% του ενήλικου πληθυσμού. Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό επιτεύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, μετά από εγκληματική καθυστέρηση 6 μηνών με συνέπεια, μέσα στου τελευταίους 6 μήνες να έχουμε περισσότερους από 13.000 νεκρούς (δηλαδή περισσότερους από του μισούς από την έναρξη της πανδημίας), χιλιάδες σακατεμένους, ενώ ο αριθμός των πολιτών που πάσχουν από long COVID-19 δεν μπορεί ακόμη να υπολογισθεί.

Στην Γαλλία και στην Πορτογαλία λειτούργησε το Κράτος Πρόνοιας – με χίλια προβλήματα εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αποδιοργάνωσης τους. Στην Ελλάδα σήμερα λειτουργεί μόνο ο θερινός μύθος του τέλους της πανδημίας.

Δεν έχει κανένα νόημα πια να επαναλάβουμε τι λένε οι διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Γίναμε μονότονα επαναλβανόμενοι εδώ και δύο χρόνια μιλώντας σε «ώτα μη ακουόντων». Δεν ενδιαφέρονται για την υγεία του λαού. Δεν ενδιαφέρονται για την αποτροπή του προδιαγεγραμμένου θανατικού.

Το μήνυμα λοιπόν είναι ένα: Προσέχετε, φοράτε μασκες, κρατάτε τις αποστάσεις, αποφύγεται τον συνωστισμό, μην κοινωνήσετε με το ίδιο κουτάλι».

Πηγή: ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση