Γιώργος Τσίπρας: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα η εξαίρεση εξέτασης του κ. Πέτσα από την εξεταστική

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

“Από μηχανισμός αποκάλυψης της αλήθειας, η εξεταστική θα καταστεί παραμηχανισμός συγκάλυψης”

«Ζούμε μια περίοδο ιδιωτικής χούντας», δήλωσε στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105.5′ και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο κ. Γιώργος Τσίπρας.

«Δεν απαγορεύει τυπικά το κράτος να γράψει ή να πει κάποιος τη γνώμη του, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα μια κυριαρχία μερίδας μέσων ενημέρωσης – στην οποία δυστυχώς πια συμπεριλαμβάνεται και το ΑΠΕ – που διαμορφώνει την πραγματικότητα. Αυτό που έγινε με την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Washington Post και τον τρόπο με τον οποίο κόπηκαν σημεία της, και μεταδόθηκε δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με μια αδίστακτη κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αττικής.

Μιλώντας για την πανδημία και την εξάπλωσή της, μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής λειτουργούσε επικοινωνιακά, με έναν τρόπο κυνικό κι αδίστακτο. Δηλαδή με βάση τις μετρήσεις που έχει στη διάθεσή της καθορίζει και την πολιτική της». Και υπογράμμισε πως «είναι προφανές πως έχουν μετρήσει πως θα έχει λιγότερο κόστος για αυτούς το να έχουν 100 νεκρούς τη μέρα, από το να πάνε σε λοκντάουν. Κι επιμένουν ταυτόχρονα να μην κάνουν τίποτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά αντίθετα να σπρώχνουν με τις επιλογές τους, κόσμο προς τα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την λίστα Πέτσα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «έχουν γίνει πολλά σε κοινοβουλευτικό επίπεδο τα τελευταία δυο χρόνια. Εντούτοις, αυτό που γίνεται με την εξεταστική για την λίστα Πέτσα είναι πραγματικά πρωτοφανές.  Είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αυτό που έχει γίνει και αποτελεί και   μήνυμα της κυβέρνησης πως αυτή η εξεταστική δεν πρόκειται να γίνει, πως δεν θα οδηγήσει πουθενά. Από μηχανισμός αποκάλυψης της αλήθειας θα καταστεί παραμηχανισμός συγκάλυψης. Η ίδια η ΝΔ ακυρώνει την αναθεώρηση του συντάγματος που η ίδια ψήφισε».

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαπάτηση

*Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος - Πώς ακριβώς διαπίστωσε ο Κυριάκος...

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε: Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε σήμερα τη...

Ρέντη: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση που εκθέτει τον Ολυμπιακό – «Πόλεμος» κυβέρνησης-Μαρινάκη

*Της Μαίρης Μπενέα - Σοκάρουν οι διαπιστώσεις των αξιωματικών...
Διαφήμιση