Γιώργος Πλειός: Η εξαγορά του Τwitter από τον Μασκ θα οδηγήσει στην ελευθερία του ακροδεξιού λόγου

Ημερομηνία:

Διαφήμιση

Το Twitter υπό την σκέπη του Έλον Μάσκ – ενός επιχειρηματία που έχει και άλλες επιχειρήσεις στη λεγόμενη πραγματική οικονομία – μπαίνει βαθύτερα στον κύκλο της οριζόντιας συγκέντρωσης και των μονοπωλίων. Αυτό επισήμανε μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5” ο Γιώργος Πλειός που είναι καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη Μαρία Θανασούλια εξήγησε πως η εξαγορά του μέσου αυτού, του twitter ή όποιου άλλου χρησιμοποιείται από τον ή του ιδιοκτήτες για να αυξήσουν την κερδοφορία και του ιδίου μέσου αλλά και των άλλων επιχειρήσεων τους.

«Κάθε άλλο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρχει μια πραγματική ελευθερία του λόγου. Αυτό το οποίο εννοεί ο Μασκ είναι ότι θα υπάρχει ελευθερία του ακροδεξιού λόγου» επισήμανε.

Αυτή η εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Πλειό, οδηγεί στην κατάρρευση του ενιαίου οικουμενικά διαδικτύου, οδηγούμαστε στην εμφάνιση εθνικών διαδικτύων πλατφορμών. Ήδη αυτή τη στιγμή που μιλάμε στη Ρωσία αναπτύσσονται πλατφόρμες παρόμοιες με αυτές της Δύσης, των ΗΠΑ. Άλλωστε και στην Κίνα λειτουργούν παρόμοια μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ουσιαστικά εγείρεται ψηφιακός εθνικισμός και τείχη και αυτό είναι μια αντιστροφή στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης.

Πηγή: Ρ/Σ “Στο Κόκκινο 105,5”

Διαφήμιση

Κοινοποιήστε:

Διαφήμιση

Δημοφιλή

Διαφήμιση

Περισσότερα Νέα

Βαθιά τραυματισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τίποτα δεν είναι ίδιο πλέον όπως πριν

*Γράφει ο Βασίλης Σκουρής - Ερώτημα είναι πλέον ακόμα...

Η αποτίμηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που συνεργάστηκαν για την πρόταση μομφής

*Του Φοίβου κλαυδιανού - Νέα δεδομένα φαίνεται να δημιουργεί...

Βουλή: Ένας προκλητικός Μητσοτάκης με ψέματα και διαστρεβλώσεις

Χωρίς καμιά παραδοχή ούτε για το μπάζωμα στον τόπο...
Διαφήμιση